Borlänge kommuns logotyp

Yh-utbildningar i Borlänge och Dalarna

I Borlänge och inom Region Dalarna finns även andra utbildningar inom yrkeshögskolan som är sökbara med andra utbildningsanordnare. Utbildningarna kan genomföras på plats, men även i form av distansutbildningar.

Yh-utbildningar i Borlänge

Här presenteras de Yh-utbildningar som finns lokalt i Borlänge. Under varje utbildning finns en länk till utbildningsanordnare och mer information om respektive utbildning.

Drift och underhållsingenjör, infrastruktur

Framtidens infrastruktur kommer att leda till nya konstruktioner, vägar och transportmedel för att vårt samhälle ska utvecklas med en långsiktigt hållbar miljöstrategi. I din kommande yrkesroll kommer du att arbeta med befintliga och framtida system kring exempelvis tekniska funktioner, material och miljöpåverkan. Du kommer också att delta i utvecklingen och anpassa dagens infrastruktur till autonoma färdmedel och ökade mål kring säkerhet, framkomlighet och pålitlighet.

Mer information om utbildningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drifttekniker kraft & värme/process

Utbildningen ger dig yrkeskompetens för att arbeta som Drifttekniker och Underhållstekniker med utrustning, system och komponenter inom kraft- energi- och processindustrin.

Internationell vindkraftstekniker

Utbildningen ger också kompetens inom projektledning, projektering/utredning och arbetsledning. Den ger möjligheter till karriärutveckling inom de olika yrkesspåren. Några av tyngdpunkterna i utbildningen är energieffektivisering och driftsoptimering, drift och underhåll inom kraftvärme och fjärrvärme.

Moln och virtualiseringstekniker

Efter 4 terminer på heltid har den här utbildningen gett dig en bred kompetens. LIA-lärande i arbete- sker i samarbete med ledande företag inom IT-branschen. Du kommer att vara eftertraktad på arbetsmarknaden, det råder brist på konsluter som behärskar vitruella nätverk. Många organisationer går nu över från fysiska servrar och nätverk på plats till virtuella system och lagring i molnet.

Trafiklärare

Som trafiklärare undervisar du elever som ska ta körkort för bland annat personbil. Trafikläraryrket är ett väldigt socialt yrke där du möts av nya personligheter varje dag och följer deras väg mot körkortet. Du utbildar både i bil och i lektionssal.

Underhållstekniker infrastruktur

Ventilationsingenjör

Som Ventilationsingenjör jobbar du med energioptimering av ventilations- och kylanläggningar och energikalkylering. Du jobbar även med ekonomi och planering inom fastighetsområdet samt med elsäkerhet och digitalteknik.

Yh-utbildningar i Dalarna

I hela Dalarna finns ett flertal utbildningar inom yrkeshögskolan. I länken nedan finns en sammanställning som Region Dalarna gjort om aktuella utbildningar.

Yh-utbildningar i Dalarna 2021 Pdf, 3.3 MB.

• Ingen giltig användare vald.