Borlänge kommuns logotyp

Yrkesförare Buss - Falun

Utbildning till yrkesförare buss finns inom vuxenutbildningen i Falun.

Är du folkbokförd i Borlänge kommun finns möjlighet att söka till yrkesförare - buss som anordnas genom vuxenutbildningen i Falun. För mer information och ansökan, använd följande länk.

Vuxenutbildningen i Falunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv in ordet "Buss" i sökrutan. Här kan du också få information om utbildningen.

Du gör din ansökan till vuxenutbildningen i Falun. Efter ansökan ska en kopia på ansökan skickas in till vuxenutbildningen i Borlänge för beslut om du kan beviljas Interkommunal ersättning (IKE).

Film om yrket finns längst ner på sidan!

Så ansöker du

 1. Ansök på webbansökan till vuxenutbildningen i Falun genom länken ovan.
 2. Bifoga betyg/intyg/dokument som styrker att du har rätt förkunskaper som krävs för utbildningen. Kom ihåg att även körkortstillstånd och kopia på körkort ska bifogas.
 3. Logga in i ansökningswebben för vuxenutbildningen i Borlänge och välj bifoga kopia/kvitto på din ansökan till Falun under menyvalet "Här kan du lämna din ansökan till annan kommun".
 4. Du kan också välja att istället skriva ut din ansökan och sedan lämna/skicka in kopia på ansökan och bilagorna till vuxenutbildningen i Borlänge. Adress:
  Vägledningscentrum
  Borlänge kommun
  781 81 Borlänge

Du kan även lämna in ansökan till Borlänge kommuns Servicecenter, Röda vägen 50 måndag-fredag 08.00-16.00. Servicecenter skickar därefter din ansökan till vuxenutbildningen.  

Vill du skicka ansökan till oss genom e-post gör du det genom kommun@borlange.se

Arbetsmarknad

Är detta yrke värt att satsa på? Du kan läsa mer om framtidsutsikterna för yrket på arbetsförmedlingens hemsida. Sök på "Yrkeskompassen". OBS! Även om det kommer finnas jobb i Dalarna kan det variera mellan kommunerna, vilket innebär att det kan krävas att du får flytta/pendla till en annan kommun. Om du vill veta hur arbetsmarknaden ser ut i Falun/Borlänge, kontakta Arbetsförmedlingen eller en branschorganisation för yrket. Hemsidor till olika branschorganisationer hittar du här på hemsidan under Studie- och yrkesvägledning.

Film om bussföraryrket

 • Ingen giltig användare vald.