Borlänge kommuns logotyp

Publicerad: 21 augusti 2020

Förändringar i vuxenutbildningen på grund av Coronaviruset

Information till elever inom vuxenutbildningen. Vuxenutbildningen följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridningen samt rekommendationer till lärosäten och annan högre utbildning.

All undervisning som kan genomföras på distans genomförs på distans på Vuxenutbildningen till och med 31 augusti 2020. Enligt gällande lokala rutiner finns även möjlighet att träffa enstaka elever/små grupper vid behov.

Från och med 1 september kommer Vuxenutbildningen påbörja en successiv övergång från distansstudier till studieformen Närdistans hos våra utbildningsanordnare.

Närdistans

Närdistans innebär att undervisningen kommer delvis vara webbaserad och delvis genomföras i Vuxenutbildningens lokaler. Vilken typ av undervisning är lämplig för olika skolformer kommer beslutas utifrån respektive elevgrupps behov och möjligheter.

Studier på Närdistans gäller för dig som studerar i studieformerna klass och distans med handledning. Distansstudier fortsätter som tidigare enligt kontakt med lärare genom lärplattform. Nationella prov anordnas hos respektive utbildningsanordnares lokaler.

Folkhälsomyndighetens allmänna rådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetens information till lärosäten och annan högre utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studie- och yrkesvägledning utifrån Coronaviruset

På grund av rådande omständigheter erbjuder vi nu studie- och yrkesvägledning endast på distans via e-post, telefonsamtal och videomöten.

För att få kontakt med en studie- och yrkesvägledare går det bra att ringa eller maila till Servicecenter 0243-74 000, kommun@borlange.se eller att fylla i ett bokningsformulär på hemsidan www.borlange.selänk till annan webbplats under Vägledning & framtidsplaner.