Borlänge kommuns logotyp

Studie- och yrkesvägledning

Vad är studie- och yrkesvägledning?

En studie- och yrkesvägledare lyssnar, sammanfattar, ställer frågor, utmanar och vidgar dina perspektiv. En vägledare kan lyssna på dina funderingar som rör studier och framtida arbete.

Du får svar på många av dina studierelaterade frågor.

Du får hjälp att hitta verktyg och redskap som hjälper dig att fatta beslut som passar för just dig och din situation. Du får nya idéer och uppslag på möjliga vägar utifrån dina intressen och drömmar.

Du kan boka tid för ett vägledningssamtal där du får sitta ner i lugn och ro med en neutral och opartisk studievägledare för att få lyfta dina tankar, för närvarande endast på distans via telefon eller videosamtal på grund av Covid 19.

Boka tid med en studie- och yrkesvägledare

Du kan boka tid hos våra studie- och yrkesvägledare för att få hjälp med att välja utbildning, yrke eller att planera dina studier. 

Vill du boka ett samtal med en studie- och yrkesvägledare? Se kontaktlänk i vänstermenyn eller kontakta Servicecenter genom att ringa till 0243-74 000 eller maila till kommun@borlange.se.

Anmälan/ansökan till Vuxenutbildningen

Anmälan/ansökan till Vuxenutbildningen i Borlänge gör du digitalt genom vår hemsida. Om du behöver hjälp med att anmäla/ansöka kan du få det i Servicecenter, Röda vägen 50, måndag-fredag 08.00-16.00.

Slutbetyg från Vuxenutbildningen!

Regeringen har beslutat att slutbetyg får utfärdas från komvux till 1 juli 2025. Efter 1 juli 2025 ersätts slutbetyg med gymnasieexamen. Då gäller delvis andra förutsättningar.

Gymnasieexamen och slutbetyg från Vuxenutbildningen

Det krävs ofta planering för att uppnå ett mål. Om du är på väg att klara av en gymnasieexamen eller ett slutbetyg inom Vuxenutbildningen har vi sammanställt information om vad som gäller (se länk nedan).

Fullständig gymnasieutbildning från Vuxenutbildningen Word, 82.3 kB, öppnas i nytt fönster.