Borlänge kommuns logotyp

Studie- och yrkesvägledning

Genom studie- och yrkesvägledning kan du få hjälp att hitta svar på dina frågor om de studievägval som krävs för att nå ditt framtida yrke. Vi stöttar dig med att strukturera dina tankar och ger dig information för att ge dig ett så gott beslutsunderlag som möjligt innan du bestämmer dig.

Genom ett vägledningssamtal hjälper vi dig för att du ska få ett bättre beslutsunderlag inför ett framtida val. Genom samtal kan man få hjälp med:

  • att utreda och klargöra situationen
  • att se fler möjligheter
  • information om regler för behörighet och betyg
  • information om utbildningar och yrken
  • information om studieekonomi
  • att upprätta en handlingsplan eller studieplanering

Boka tid med Studie- och yrkesvägledare

Du kan boka tid hos våra studie- och yrkesvägledare för att få hjälp med att välja utbildning, yrke eller att planera dina studier. 

Vill du boka ett samtal med en studie- och yrkesvägledare? Se kontaktlänk i vänstermenyn eller kontakta Servicecenter genom att ringa till 0243-74 000 eller maila till kommun@borlange.se.

Anmälan/ansökan till Vuxenutbildningen

Anmälan/ansökan till Vuxenutbildningen i Borlänge gör du digitalt genom vår hemsida. Om du behöver hjälp med att anmäla/ansöka kan du få det i Servicecenter, Röda vägen 50, måndag-fredag 08.00-16.00.

Slutbetyg från Vuxenutbildningen!

Regeringen har beslutat att slutbetyg får utfärdas från komvux till 1 juli 2025. Efter 1 juli 2025 ersätts slutbetyg med gymnasieexamen. Då gäller delvis andra förutsättningar.

Gymnasieexamen och slutbetyg från Vuxenutbildningen

Det krävs ofta planering för att uppnå ett mål. Om du är på väg att klara av en gymnasieexamen eller ett slutbetyg inom Vuxenutbildningen har vi sammanställt information om vad som gäller (se länk nedan).

Fullständig gymnasieutbildning från VuxenutbildningenWord