Borlänge kommuns logotyp

Beställ betyg och studieintyg

Om du önskar betyg eller studieintyg från dina studier vid vuxenutbildningen hjälper vi dig gärna med det.

Vid ansökan om gymnasieexamen eller slutbetyg måste original av eventuella betyg från tidigare kurser vid andra skolor visas upp. Alternativt ska en vidimerad kopia lämnas in.

Handläggningstiden för utfärdande av gymnasieexamen, slutbetyg och utdrag ur betygskatalog är upp till två veckor. Utfärdande av studieintyg får du inom några dagar. OBS! Under sommaren kan det vara längre väntetider på betyg och studieintyg.

Betyg och studieintyg endast från vuxenutbildningen

Du kan endast beställa betyg och studieintyg från studier vid vuxenutbildningen. Använd vår e-tjänst nedan för detta.

Beställ betyg och studieintyg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beställning av gymnasieexamen och slutbetyg

Observera att du själv behöver beställa din gymnasieexamen eller ditt slutbetyg när du är klar med alla dina kurser, i e-tjänsten ovan, för att den ska bli utfärdad och överförd till den nationella betygsdatabasen, som högskolan använder sig av i sin antagning. Det är inget som sker per automatik! Tänk också på att handläggningstiden för utfärdandet är två veckor.

Förlängd tid att utfärda Slutbetyg till 2025-07-01!

För att underlätta för elever som drabbats av nedstängningen av vuxenutbildningen under coronakrisen har regeringen beslutat att slutbetyg får utfärdas från komvux t.o.m. 2025-07-01. OBS! Slutdatumet var tidigare 2021-07-01 och har alltså förlängts med ytterligare fyra år!!!

Efter 1 juli 2025 ersätts slutbetyg med gymnasieexamen. Då gäller delvis andra förutsättningar.