Borlänge kommuns logotyp

Borlänge växer

Läroverksvallen - nya bostäder

I centrala Borlänge, med omedelbar närhet till Kupolens handelsområde och Högskolan Dalarna, ligger området Läroverksvallen. På området planerar Tunabyggen och SHH bostad att bygga nya bostäder.

Området är idag en gräsbevuxen yta belägen intill Hagagymnasiet, ca 700 m från resecentrum. AB Stora Tunabyggen och SHH Bostad har vunnit en markanvisningstävling för området. De båda aktörerna ska på området skapa en variation av upplåtelseform, lägenhetsstorlekar och våningsantal som på ett bra sätt ska samspela med omgivningen.

AB Stora Tunabyggen vill på området bygga flerfamiljshus med en till fem våningar. SHH Bostad har påbörjat bygget av tvåvåningshus i trä på sin del av området och vill skapa en länk mellan villabebyggelsen söder och norr om Röda vägen med en gemensam gård och parkering.

Läs mer på AB Stora Tunabyggens hemsidalänk till annan webbplats

Läs mer på SHH Bostads hemsidalänk till annan webbplats


Detaljplan Läroverksvallenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läroverksvallen som den planeras, med SHH:s bostadsrätter närmast i bild och med Tunabyggens lägenheter längst bort i bild.

Läroverksvallen som den planeras, med SHH:s bostadsrätter närmast i bild och med Tunabyggens lägenheter längst bort i bild.

Visionsbild SHH bostad

Fakta

Vad ska byggas?
SHH Bostad bygger 36st bostadsrätter, 2-4rok.

AB Stora Tunabyggen planerar för flerfamiljshus med ett 60-tal lägenheter.

När ska projektet starta?
SHH påbörjade bygget under augusti 2020. AB Stora Tunabyggen planerar för byggstart i mitten av 2021.

Mer information hos SHH Bostadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster