Dela sidan på sociala medier

Markanvisningstävling Ornäs hamn

Borlänge kommun bjuder in till markanvisningstävling för utformning och uppförande av nya bostäder och utveckling av miljön vid Ornäs hamn. Tävlingsområdet har ett attraktivt och efterfrågat läge mitt i FalunBorlänge-regionen, med utsikt över sjön Runn, Borlänges största småbåtshamn och det vackra kulturlandskapet. Vi hoppas att ni vill vara med att utveckla Ornäs hamn till Borlänges nya flaggskepp!

 

Tävlingens upplägg

Tävlingen startar den 10 september med en öppen intresseanmälan som syftar till att välja ut tre tävlingsteam som går vidare till själva markanvisningstävlingen. I nästa steg bedöms och rangordnas de tre tävlingsförslagen av en namngiven jury, i samarbete med Sveriges Arkitekter. När vinnande tävlingsförslag är utsedd tas detaljplan fram för området. Marköverlåtelseavtal tecknas mellan kommunen och vinnande företag. Läs mer om innehåll i intresseanmälan och tävlingens upplägg i tävlingsprogrammet.

Sista dag för inlämning av intresseanmälan till tävlingen var den 10 oktober. Tack till alla som visat intresse! Beslut om utvalda intressenter skickas ut på mail den 9 november

 

Tävlingsprogrammet

I tävlingsprogrammet beskrivs tävlingsområdets förutsättningar, genomförda utredningar, kommunens vision för området samt detaljerad information om tävlingens upplägg och genomförande.

Tävlingsprogram Ornäs hamn.pdf

 

Tävlingsunderlag

Längst ner på denna sida finns allt det underlag som hänvisas till i tävlingsprogrammet.

 

Frågor och svar

Inkomna frågor med kommunens svar publiceras anonymt här


Sidan senast uppdaterad