Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Ornäs hamn - nya sjönära bostäder

Nya bostäder planeras i ett av Borlänges mest attraktiva bostadsområden vid sjön Runn, mitt emellan Falun och Borlänge. Just nu pågår en markanvisningstävling.

Ornäs hamn är ett av Borlänges mest attraktiva områden att bo i, inte minst på grund av pendlingsläget mitt i FalunBorlänge-regionen. Här planeras för ett nytt bostadsområde på ca 50-100 bostäder. 

Det unika läget med utsikt över sjön Runn, Borlänges största småbåtshamn och det vackra kulturlandskapet gör området ytterst attraktivt. 

Utöver projektet vid Ornäs hamn pågår också ett planarbete för en större etablering av bostäder vid Oberget, strax nordöst om Ornäs.

Markanvisningstävling pågår
En markanvisningstävling har genomförts.  Loft Living av White Arkitekter Uppsala i samarbete med Lillskär AB har utsetts av juryn till det vinnande förslaget för Ornäs hamn.  Läs mer nedan.

Fakta: Nya bostäder i Ornäs hamn

Vad ska byggas?
cirka 90 bostäder planeras byggas i området.

Status
Detaljplanearbete pågår

Markanvisningstävling Ornäs hamn

Borlänge kommun bjuder in till markanvisningstävling för utformning och uppförande av nya bostäder och utveckling av miljön vid Ornäs hamn. Tävlingsområdet har ett attraktivt och efterfrågat läge mitt i FalunBorlänge-regionen, med utsikt över sjön Runn, Borlänges största småbåtshamn och det vackra kulturlandskapet.

Oberget - nya sjönära bostäder

Vid Ornäs hamn pågår dessutom ett planarbete för en större etablering av bostäder vid Oberget, strax nordöst om Ornäs.

Borlänge växer - se alla byggprojekt

Vad byggs i Borlänge just nu och vad planeras att byggas inom de närmsta åren? Här kan du följa planerade, pågående och avslutade byggprojekt i Borlänge kommun.

Sidan senast uppdaterad