Dela sidan på sociala medier

Paradisparken – en stadsdelspark

Paradisparken erbjuder en mängd olika aktiviteter, fina platser, natur, vatten och konst.

Här kan man  leka, spela, sporta, odla, strosa, upptäcka, lära och njuta. Parkens inre zon är intensivt nyttjad för att rymma många funktioner och aktiviteter, medan kantzonerna är av mer naturlik karaktär.

Satsningen på parken innebär omfattande byggnationer, så projektet kommer delas in i tre etapper.  Etapp 1, som nu är färdig och invigdes 19 juni. Etapp 2 planeras stå klar 2020.

Parken byggs av Borlänge Energi på uppdrag av Borlänge kommun. 

Etapp 1

Etapp 1 omfattar lekplatsen, aktivitetsplazan, triangeln och de intilliggande cykelvägarna.

Lekplats

Lekplatsen riktar sig främst till små och halvstora barn och är inspirerad av rymden. Här finns bland annat ett månlandskap med studsmattor, en rymdbil, små planeter i form av gummibollar att klättra på och mycket mer! Bänkbord finns att slå sig ner på och träd och klätterväxter ger platsen lummighet och skugga.

Triangeln

Triangelns stora gräsyta kan nyttjas till såväl spel och evenemang som till picknick och spontanlek. Platsen omgärdas av kullar, som ger en fin inramning och såklart kan nyttjas till pulkaåkning vintertid.

I norra delen finns en liten scen med sittplatser i slänten och i anslutning till den en samlingsplats med bänkbord och sköna solmöbler.

Aktivitetsplazan

Aktivitetsplazan samlar en mängd olika aktiviteter på en och samma plats. Här finns bollplaner i olika storlekar, på både asfalt och konstgräs. Det finns även en liten yta för skateboardåkning, en beachvolleybollplan och ett utegym. Här finns även en grusad cykelbana med små gupp, ett pingisbord för utomhusbruk, klätterväggskuber och en liten studsmatta. Här finns också gott om hängplatser, t.ex. solsoffor och hängmattor för de varma dagarna och bänkbord och sittplatser under tak.

Sidan senast uppdaterad