Borlänge kommuns logotyp

Maserhallen får multibassäng

Sommaren 2018 togs det första spadtaget för bygget av en ny multibassäng i Maserhallen. Nu står den klar och invigdes den 17 december.

Den nya multibassängen har en höj- och sänkbar botten som gör att vattendjupet kan anpassas till olika behov. Den ger också nya möjligheter att bedriva parallella aktiviteter i hela simhallen.

Multibassängen ska främst användas för rehabilitering, simundervisning samt vattengymnastik och babysim. Den kommer att vara uppvärmd med en vattentemperatur på ca 32-34 grader beroende på vilken verksamhet som bedrivs.

Utbyggnaden av Maserhallens simhall är en del av ett stort investeringsprojekt av Maserhallen. Både bad- och sportanläggningen i Maserhallen rustas. Utöver simhallen så har även renovering av nytt undertak och ny belysning i entrén, ny ventilation i sporthallen, renovering av hygienutrymmen och omklädningsrum genomförts.

Ovan: Bilder från invigningen 17 januari 2019

Observera att detta är en visionsbild som kan komma att ändras under projektets gång.

Observera att detta är en visionsbild som kan komma att ändras under projektets gång.

Fakta: Utbyggnad av Maserhallen

Vad har man byggt i Maserhallen?
En multibassäng som har höj- och sänkbar botten. Detta gör att vattendjupet kan anpassas till olika behov. Multibassängen ska främst användas för rehabilitering, simundervisning samt vattengymnastik och babysim. Bassängen är 25 x 8 meter.

När startade projektet?
Byggnationen startade sommaren 2018.

När blev utbyggnaden klar?
I december 2019

Status?
Bassängen öppnades 17 december 2019.