Besöka & uppleva

Äventyr, musik i världsklass och Dalarnas bästa shopping. Vi lovar att ett besök i Borlänge aldrig kommer vara långtråkigt! Bo centralt på hotell eller i mysiga stugor i vacker miljö och njut av lokala smakupplevelser.

Hotell & boende

När det är dags att upptäcka Borlänge så bor du såklart bekvämt – välj själv mellan centrala hotell och naturnära stugor. Borlänge ligger dessutom inom bekvämt avstånd till attraktiva besöksmål i hela Dalarna. En perfekt utgångspunkt med andra ord!

Boka boende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alttext

Äta & fika

Lunch på en strutsfarm, fika i ett vackert naturreservat eller bakverk från en världsmästarkonditors café. I Borlänge finns ett brett utbud av smakupplevelser.

Mat och dryck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktiviteter & stadsliv

Med handelsplatsen Norra Backa, Kupolen köpcentrum och Borlänge centrum är kommunen Dalarnas handelsstad nummer ett. Med äventyrsbad, lekland och trampolinpark är det dessutom lätt att aktivera hela familjen.

Aktiviteter i Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kupolen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Norra backa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stadsliv borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Musikstad Borlänge

Våra band och artister syns på moderna topplistor med sina låtar. De säljer ut turnéer och finns för alltid inskrivna i historieböckerna. Vi är en musikstad!

Utforska musiken

Festivalbild

Natur & motion

Naturen är nära och har gett Borlänge oslagbara förutsättningar för äventyr och aktiviteter året runt. Romme Alpin, med över en kvarts miljon skidturister varje vinter, och sjön Runn är paradis för vinter- och sommaraktiviteter. Dessutom har vi naturreservatet Gyllbergen som är ett fantastiskt besöksmål året runt.

Borlänge kommun | Naturkartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Romme Alpin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gyllbergen Naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


I Borlänge finns naturupplevelser alltid runt husknuten.