Etablera & utveckla

Som en behaglig cykeltur från hemmet till jobbet. Så nära strävar vi på Borlänge kommun att finnas när du behöver rådgivning och stöttning. Vi svarar på alla frågor om etableringsprocessen. Behöver du nya lokaler eller mark för att bygga på? Vi har svaren.

Ett historiskt starkt näringsliv med framtidstro

Det andas framtidstro i Borlänge! Vi har rötter i en stark industri, samtidigt som ledande teknik- och tillverkningsföretag utvecklas och expanderar här. Det stärker vår position som ett regionalt transport- och handelscentrum och det skapar förutsättningar för framtidens jobb. Där en hållbar industri och teknisk spetskompetens förenas! Och med tanke på att det bubblar i Borlänges nöjesliv är det inte konstigt att fler och fler blickar riktas mot oss.

Fem fokusområden

En näringslivsstrategi för ett positivt företagsklimat – låter kanske som en självklarhet. Men i Borlänge har vi lärt oss att dialog och samverkan är något konkret. Något som måste vara levande och aktivt. Genom nära samarbete med näringslivet och andra viktiga aktörer i regionen har vi tagit fram fem fokusområden.

  1. Kompetensförsörjning och samverkan skola-näringsliv
  2. Brottsförebyggande arbete
  3. Borlänge kommun som möjliggörare
  4. Etableringar och attraktivitet
  5. Företags- och branschutveckling

Borlänges företagsservice

Det ska vara enkelt att samarbeta med kommunen. Det är alltid näringslivskontorets utgångspunkt. Vi har koll på tillstånd och regler som är aktuella. Därför kan vi effektivt sätta dig i kontakt med rätt personer utifrån dina behov. Har du specifika frågor, då gör vi allt för att ge dig snabba och användbara svar.

Missa inte vårt nyhetsbrev! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
företagsstöd hos Region Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Näringslivskontoret sociala medier

Etablera här

Raka vägar, smidigt och enkelt. Så ska det vara oavsett om det handlar om att etablera en ny verksamhet eller om du söker nya möjligheter för företag. Vår etableringsservice har ett brett kontaktnät som jobbar för att matcha rätt stöd efter dina behov.

Kontaktperson: Sofi Olsson – SOFI.OLSSON@borlange.se

Kontakt

Lena Hammar

Företagsservice
0243-741 35

lena.hammar@borlange.se

Per Sjölander

Näringslivs- och kommunikationschef

0243-745 39

per.sjolander@borlange.se

Ulrika Hagen

Kompetensförsörjning

0243-743 83

ulrika.hagen@borlange.se

Sofi Olsson

Etablering och Företagsservice

0243-64705

sofi.olsson@borlange.se