Borlänge kommuns logotyp

Arbetsmarknadsinsatser

Om du varit arbetssökande eller sjukskriven länge och tycker det är svårt att komma ut i arbete eller in på en utbildning, så kan du få hjälp av kommunen.

Arbetsmarknadsenheten erbjuder olika stöd och vägledande insatser för att du ska känna dig redo att komma vidare mot egen försörjning. Vi erbjuder också praktik, arbetsträning och jobb i olika kommunala verksamheter.

Till arbetsmarknadsenheten kommer du om du är inskriven på Arbetsförmedlingen eller socialtjänsten. Vi samarbetar även med Försäkringskassan och skolan för att öka dina möjligheter att komma närmare egen försörjning.

Stöd och vägledning

Hos oss på arbetsmarknadsenheten erbjuder vi individuell coaching, gruppverksamhet och kurser i såväl personlig utveckling som förberedelse för arbetslivet.

Praktik och arbetsträning

Arbetsmarknadsenhetens handläggare hjälper dig till praktik eller arbetsträning. Det kan vara inom olika kommunala verksamheter eller arbetsmarknadsenhetens egna verksamheter. Praktik kan även anordnas ute på företag runt om i Borlänge.

I arbetsmarknadsenhetens egna verksamheter kan du på ett lugnt och individuellt anpassat sätt få möjligheten att prova på att arbeta.

Här finns arbeten inom restaurang, vaktmästeri, konferens och trädgårdsskötsel på Cozmoz Arena. Café-verksamhet i stadshuset. Snickeri, transport, skog och natur, systuga, städ och gräsklippning på AME i Åselby. Skötsel av kommunens Higland Cattle-kor och dess hagar i Vassjön. Butiksarbete, både bakom och i butik i Ta Till Vara-butiken i Åselby.

Vi samarbetar med Borlänge Energi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Tunabyggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att skapa arbetsträningsplatser för dig.