Borlänge kommuns logotyp
Glad kvinna i skolmiljö

För dig som är 15-20 år

Om du är mellan 15-20 år och inte studerar eller arbetar kan du få hjälp och stöd av kommunen. Bland annat genom det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) och Unga på väg.

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

Alla kommuner i Sverige har enligt lag en skyldighet att följa upp alla ungdomar 16-19 år, som inte studerar på gymnasiet eller har en fullständig gymnasieexamen. Kommunen ska få information från gymnasieskolorna om en elev avbryter sina studier.

KAA´s uppdrag är att kontinuerligt hålla sig informerade om vad ungdomarna gör och dokumentera det för statistik som skickas till Statistiska Centralbyrån (SCB) terminsvis.                                            

KAA arbetar främst med att motivera ungdomar tillbaka till studier, men också med att erbjuda meningsfull sysselsättning i form av coachande och vägledande samtal, stöd i kontakter med myndigheter, praktik, och hjälp med att komma ut på arbetsmarknaden.

Mer information om kommunens aktivitetsansvar (KAA) Länk till annan webbplats.

Studieavbrottsanmälan-blankett Word, 48.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Hör av dig till oss!

Vill du boka en tid, veta mer om hur vi arbetar med KAA eller har andra frågor så är du välkommen att höra av dig till oss via servicecenter.

Telefon: 0243-740 00 (08.00-16.30 måndag-fredag)
E-post: kaa@borlange.se

Unga på väg (UPV)

Unga på väg är en verksamhet som erbjuder dig mellan 15-20 år stöd och hjälp till en meningsfull sysselsättning. Insatserna kan vara allt från praktik, till friskvård och samtal med familjebehandlare. Insatsen får du som bistånd efter utredning enligt socialtjänstlagen.

Mer information om Unga på väg