Borlänge kommun

Kompetensförsörjning

Söker du personal? Eller vill du börja studera? Här finns information som kommer kunna hjälpa dig oavsett.

Här finns kompetens till din bransch

Rekrytera med hjälp av vuxenutbildningen

Den kommunala vuxenutbildningen i Borlänge anordnar utbildning på olika studienivåer. Våra studienivåer är sfi, grundläggande nivå, gymnasial nivå och yrkeshögskola. Från våra olika yrkesutbildningar kan framtida kompetens
för just ditt företag finnas. Läs mer i dokumentet längst ner på sidan.

Arbetsförmedlingens stöd vid rekrytering

Det finns många sätt att rekrytera. Arbetsförmedlingen hjälper dig att se över alternativen. Med deras kostnadsfria rekryteringstjänster kan du söka efter kandidater i Platsbanken, rekrytera med snabbintervjuer eller få hjälp med skräddarsydda utbildningar för att få den kompetens du behöver. Mer information finns i dokumentet längst ner på sidan.

Projektet Sänk trösklarna

Sänk trösklarna är utbildningar som drivs i ett samarbete mellan Borlänge kommun och Arbetsförmedlingen. Utbildningarna är inom flera så kallade ”bristyrken” och riktar sig till utlandsfödda svenskar som har försörjningsstöd.

Sänk trösklarna Öppnas i nytt fönster.

Utbildning

Det finns möjligheter att skräddarsy utbildningar utifrån den kompetenshöjning som företagare behöver. I Borlänge finns bland annat olika utbildningsformer som yrkesutbildningar, vuxenutbildning, högskola och yrkeshögskola.

Utbildning och kompetensförsörjning Öppnas i nytt fönster.

För arbetsgivare

Hos Arbetsförmedlingen kan du hitta din nästa medarbetare och upptäcka nya sätt att rekrytera, på egen hand eller tillsammans med dem.

För arbetsgivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.