Borlänge kommuns logotyp

Ta Till Vara-butik

Ta Till Vara i Borlänge är bäst i världen på återbruk.

Ta Till Vara är en guldgruva för dig som vill shoppa second hand och som tycker om att handla saker som säljs först efter att en varm hand lagts på produkten. Här hittar du i princip allt. Soffor, hyllor, klänningar, byxor, snygga skärp, originella lampor, skickligt sydda inredningsdetaljer och en massa annat.

Ta Till Vara är precis vad det låter som. Privatpersoner och företag skänker sådant som de inte längre använder. Medarbetarna på Ta Till Vara renoverar, tvättar, målar och snyggar till sakerna innan de placeras ut i butiken för försäljning.

Omsättningen på allt som tas tillvara är stor och för att möta upp den positiva efterfrågan finns bland annat cykel-, tv- och dataverkstad, systuga, snickeri och målarstuga.

På Fågelmyra finns dessutom en Ta Till Vara-station där man kan lägga möbler och annat som sedan körs ner till butiken för försäljning.

Varor hämtas gratis inom Borlänge kommun och kunder kan få varorna hemkörda mot en mindre avgift.

Kontakt och öppettider

Från och med 27 juli har butiken öppet måndag till fredag klockan 10.00-16.00. Tiderna kan variera under sommaren, så kolla gäran butikens Facebook-sida för aktuell information.

Ta Till Vara på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lämna era varor på Ta Till Vara-stationen på Återvinningscentralen i Fågelmyra.

Ta Till Vara-butiken

Svetsgränd 2, 781 72 Borlänge