Borlänge kommuns logotyp

Förmåner

Förmåner för alla som jobbar hos oss.

Friskvårdsbidrag

Ett ekonomiskt bidrag om maximalt 1 600 kronor/år för friskvårdsaktiviteter på din fritid. Bidraget kan användas till valfri aktivitet bara de finns noterade på skatteverkets lista över icke förmånsbeskattade aktiviteter.

Förmånscykel

Som tillsvidareanställd i Borlänge kommun har man möjlighet att hyra en förmånscykel till ett bättre pris genom bruttolöneavdrag. Cykeln betalas av månadsvis under 36 månader. Utbudet av cyklar som ingår i förmånen sträcker sig från trevlig landsvägscykling till de mer fartfyllda upptågen i skogen.

Rabatterat resekort

Du som har en tillsvidareanställning eller en tidsbegränsad anställning med minst 12 månaders anställningstid kvar från det att kortet ska börja gälla kan teckna resekort med Borlänge kommun för buss- och tågresor inom Dalatrafiks område.

Semesterdagstillägg kan bytas ut mot lediga dagar

Borlänge kommun vill erbjuda sina medarbetare att själv välja mellan semesterdagstillägg eller lediga dagar. Ett byte av semesterdagstillägg innebär fem extra dagar fram till det kalenderår som du fyller 39 år och sex extra dagar från det kalenderår du fyller 40.

Pension

Som anställd i Borlänge kommun gäller kollektivavtal om pensioner, KAP-KL och AKAP-KL. Kommunen erbjuder sina äldre anställda att minska sin arbetstid utan att tjänstepensionen påverkas. Syftet är att öka förutsättningarna för våra äldre anställda att arbeta till 65 års ålder eller längre samt att stärka möjligheten att behålla och överföra kompetens inom kommunen.

80-90-100

Arbetstidsminskningen innebär att den anställde minskar sin arbetstid till 80 procent av ordinarie sysselsättningsgrad. Lön betalas ut med 90 procent av tidigare lön och intjänandet till tjänstepensionen hålls oförändrat. Möjligheten gäller i första hand tillsvidareanställda som fyllt 63 år och som har minst tio års sammanhängande anställningstid i kommunen i direkt anslutning till arbetstidsminskningen.

Löneväxling till pension

Kommunen kan efter särskilt beslut erbjuda tillsvidareanställda som inte fyllt 65 år möjligheten att löneväxla till pension om den anställde efter växling har en årslön som överstiger 8,07 inkomstbasbelopp. Löneväxlingen innebär att den anställde kan göra ett frivilligt bruttolöneavstående till förmån för extra pensionspremier.

Personalklubb

För 250 kronor per år kan du vara medlem i Personalklubben och få tillgång till mängder av rabatter, erbjudanden och aktiviteter.

Några exempel

  • Biobiljetter till kraftigt rabatterat pris
  • Låna liftkort till Romme Alpin till ett förmånligt pris
  • Låna säsongskort till hemmamatcher för fotbolls- och hockeylag.
  • Ingen giltig användare vald.