Borlänge kommuns logotyp
Text i bild: Hjälp en medmänniska. På arbetstid. Sök sommarjobb nu!

Bidra med omsorg och trygghet

Sök någon av våra tjänster och skapa en social sommar med stora möjligheter till personlig utveckling, samtidigt som du bidrar med omsorg och trygghet till Borlänge.

Bra att veta innan du söker jobb

  • Du har fyllt 18 år.
  • Du behärskar det svenska språket i mötet med människor.
  • Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
  • Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga kollegor/brukare.
  • Du kommer att lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister.
  • Körkort behövs till vissa yrkesroller.
  • För vikariat inom korttidsboende, socialpsykiatri, stödboende och HVB finns särskilda krav.
Test

Drop-in-rekrytering 29 maj

Är du intresserad av jobb inom vård och omsorg i sommar? Vi har fortfarande behov av fler sommarvikarier. Kom och träffa våra rekryterare i stadshusets reception (Röda vägen 50) onsdagen den 29 maj kl. 16-18. Välkommen!

Tjänster att söka i sommar

Söker du ditt sommarjobb tidigt har du större möjligheter att hitta den roll som passar dig bäst. Hitta ditt jobb för sommaren 2024 redan nu.

Personlig assistans & ledsagning

Vill du vara ett stöd till en person som har behov av stöd för att kunna genomföra sina dagliga sysslor, delta i aktiviteter och ägna tid åt fritidsintressen? Är du trygg med ensamarbete och okej med att hjälpa till med till exempel hushållssysslor, av- och påklädning och personlig hygien? Då är du rätt person för det här vikariatet.

Sommarvikarier till personlig assistans och ledsagning – ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hemtjänst – ordinärt boende

För att ha ett så meningsfullt och vanligt liv som möjligt väljer många Borlängebor, som är i behov av viss omsorg, att bo kvar hemma. Hemtjänsten, eller ordinärt boende som det också kallas, finns för att stötta och hjälpa de personerna i vardagen. Du som är social och tycker om att träffa människor samt trivs med ensamarbete passar bra för det här vikariatet!

Sommarvikarier till ordinärt boende/hemtjänst – ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Äldreboende – särskilt boende

Tilltalas du av att göra vardagen så bra som möjligt för äldre människor som har stort behov av sällskap, omsorg och vård – och därför bor på ett äldreboende? Tycker du om att jobba tillsammans med kollegor och är okej med att jobba dygnets alla timmar? Då tror vi att du passar för det här vikariatet.

Sommarvikarier till särskilt boende/äldreboende – ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grupp- och serviceboende (LSS), korttidsverksamhet och avlastning

Vill du bidra till att människor – både barn och vuxna – med funktionshinder får en fungerande, inspirerande och meningsfull vardag? Är du helt okej med att hjälpa till vid exempelvis matlagning, handling, personlig hygien, toalettbesök och följa med på fritidsaktiviteter? Då tror vi att det här vikariatet kan passa dig riktigt bra.

Sommarvikarier till grupp- och serviceboende och korttidsverksamhet – ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Socialpsykiatri, stödboende och HVB (särskilda kompetenskrav)

Har du stor förståelse för att människor har olika sätt att fungera på utifrån psykiska förutsättningar? Har du kompetens och erfarenhet av att arbeta inom detta område och brinner för att hjälpa människor? Då hoppas vi att du söker det här vikariatet!

Sommarvikarier till socialpsykiatri, stödboende och HVB – ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhöjden korttids

Har du ett intresse för att jobba med människor och har viljan att göra en betydande insats för äldre personer? Har du dokumenterad erfarenhet/utbildning från yrket, då kan du vara rätt person för oss!

Nyhöjden är en verksamhet med flera inriktningar som tillhör särskilt boende, det är korttidsplatser, växelvård och några permanenta boendeplatser för personer med demenssjukdom.

Sommarvikarier till Nyhöjden korttids - ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aniso, Majid och Therese.

”Jag ser vården som min framtid”

Aniso, Majid och Therese – tre av våra medarbetare i olika verksamheter som trivs med sina sociala arbetsuppgifter i omsorgsförvaltningen.

Kontakt
Rekryteringsteamet
E-post: rekryteringsteamet@borlange.se
Telefon: 0243-22 22 80