Borlänge kommuns logotyp

Varje dag är spännande med nya möjligheter att lära sig

Hamid lever ett aktivt liv i Borlänge med träning som stort intresse. Att välja cykeln som färdmedel i jobbet på hemtjänsten är en självklarhet.
”Jag älskar att hjälpa människor, det kommer från hjärtat”, säger Hamid.

Hamid Ahmadi sökte sig till Borlänges sociala sektor direkt när han fyllt 18 år. Han började som personlig assistent, men gick efter tre år vidare till hemtjänsten och under 2022 blev han färdigutbildad undersköterska. I framtiden vill han vidareutbilda sig till sjuksköterska – eller polis. Att Hamid trivs med att jobba med människor råder det inga tvivel om.

– Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra, så var det redan när jag var liten – och nu kan jag försörja mig på att hjälpa andra! Det är spännande att jobba med äldre, de har mycket livserfarenhet och jag är en nyfiken människa som vill lära mig mer. Att få umgås och prata med äldre är lärorikt.

Varför tycker du att man ska ta chansen och jobba inom Borlänges sociala sektor?

– Det är ett väldigt trevligt jobb. Varje dag är spännande med nya saker som händer och nya möjligheter att lära sig. Jag har fått så mycket viktig erfarenhet sedan jag började. Sedan är det så att när man kommer hem till någon så blir de alltid glada – det är trevligt och det gör mig glad. Det ger mig extra energi för resten av dagen, säger Hamid och fortsätter:

– Det är intressant att umgås med de som är äldre, de har varit med om så mycket och vet så mycket. Alla möjligheter som vi har nu är tack vara de som är äldre och som behöver hjälp nu. Så att få jobba med dem och lära sig av dem, det är ett bra sätt att komma in i samhället.

Utifrån dina erfarenheter vad kan bli bättre?

– Det är viktigt att vi inte förlorar personal och om någon skulle säga upp sig så behöver vi ta reda på varför så att vi kan undvika att det händer igen. Vi behöver verkligen ta hand om våra vikarier så att de får en bra känsla för jobbet.

  • Ingen giltig användare vald.