Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Är gräset verkligen grönare hos oss?

Det är ju så klart upp till var och en att bedöma, men en sak är säker, vi har ovanligt mycket av vissa saker.

En ovanligt framåt kommun

Både vi själva och andra brukar uttala att det är drag i Borlänge kommun. Vi vågar, vill och gör. Och det händer något med folk i en organisation som har drivet. Vi inspireras till att prova oss fram, komma med idéer och testa om de är gångbara - det finns dessutom gott om stöd på vägen fram till resultatet.

En ovanligt stark värdegrund

94 % av Borlänge kommuns medarbetare kan väckas mitt i natten och rabbla vår värdegrund, det tycker många är beundransvärt (vi är lite stolta själva också). Många kommuner och privata organisationer har uttryckt att de inspireras av oss, hur vi anammar värdegrunden och gör verkstad av dess tre kärnfulla meningar:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Ovanligt många karriärmöjligheter

Borlänge kommun är en arbetsgivare som erbjuder oanade möjligheter till att utvecklas, byta riktning och utmana sig själv. Vi har många exempel på medarbetare som helt bytt yrkesbana, fått chefsuppdrag eller skapat nya tjänster utifrån nya behov.

Aspirantprogrammet är ett exempel på en satsning som verkligen kan öppna dörren till nya kärriärsmöjligheter.  Programmet är en utbildning för anställda som ännu inte är chefer men som gärna vill bli det.

Mer om Aspirantprogrammet i Borlänge kommun

Ovanligt mycket färg

Vi har förstått att det finns de som tänker att en kommun är lite grå och tråkig. Nåja. Möjligen är det så att några av våra kontor och dörrar skulle må bra av ett par penseldrag. Men å andra sidan sitter vare sig vårt uppdrag eller vår ambition i färgen på väggarna. Om vi i stället skulle  använda färg som liknelse för att beskriva våra arbetsdagar och alla personligheter som arbetar inom kommunen - ja, då har vi genast en fantastisk färgpalett att tala om!

Ovanligt innehållsrika fikaraster

Om du hör till de som tror att vi fikar ofta och länge blir du kanske lite besviken. Våra fikaraster är i regel rätt korta. Däremot är de ovanligt innehållsrika - det blir väl lätt så när det finns omkring 200 fikabord att välja mellan. Här avhandlas allt från helgplaner och träning till relationer, avundsjuka på varandras matlådor, ledsamheter och glädjeämnen. Och vädret - så klart.