Borlänge kommun

Vill du jobba några veckor i sommar?

Feriejobb för ungdomar

Nu kan du som är född år 2003, 2004 eller 2005 söka jobb i Borlänge kommun inför sommaren 2021. Skicka in din ansökan senast den 21 mars!

Feriejobb/feriearbete är för dig som är född 2003 -2005 och folkbokförd i Borlänge kommun. Vi erbjuder arbete under veckorna 24-32 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Du arbetar under tre veckor med en sammanlagd arbetstid på max 90 timmar.

Viktiga datum

21 mars: sista ansökningsdag

5 - 23 april: preliminär antagning. Du som inte fått något erbjudande om feriearbete blir automatiskt uppsatt som reserv. Reservantagningen pågår fram till den 31 maj.

17-28 maj: avtalsskrivning med alla ungdomar som fått ett erbjudande om feriearbete. Alla som vill arbeta inom kommunen måste skriva på avtalet.

Olika typer av feriearbete inom Borlänge kommun

Som feriearbetare kan du arbeta med olika uppgifter och sysslor. Läs mer här nedanför.

Arbete med barn och ungdomar

Du kanske tycker om barn och ser dig själv arbeta på en skola i framtiden. Då kan du jobba på någon av våra förskolor, där du får möjlighet att lära dig ta hand om barn, leka och vara en bra förebild. Det finns även möjlighet jobba inom Borlänges Sommarskola eller vara med och leda sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar under Trevligt Lov.

OBS! För att få jobba på våra förskolor måste du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret som visar att du inte är straffad för något allvarligt brott. Läs mer längre ned på sidan.

Arbete inom vård och omsorg

Även Borlänges äldre befolkning behöver hjälp, och för dig som tycker om att prata och vara med äldre personer är det en fin chans att lära dig yrket inom äldrevård. Du har även möjlighet att jobba inom funktionshinderomsorgen på några av kommunens grupp och servicebostäder.

Inriktning 2punkt0

Vill du vara med och planera ditt eget feriearbete? Är du drivande och social och vill främja positiva möten mellan människor? Då kanske inriktning 2punkt0 är något för dig.

Var med och påverka Borlänges utveckling

För dig som vill vara med och påverka finns även möjligheten att jobba med RS Social Entrepreneur. Här får ungdomar insyn i de utmaningar som Borlänge står inför och en möjlighet att vara med och utveckla kommunen som entreprenörer. Läs mer här: Utveckla din stad som entreprenör.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan

Via länken nedan kommer du till platsannonsen för feriearbete i Borlänge kommun sommaren 2021. Därifrån går du sedan vidare till själva ansökningsportalen. Ansökan kan göras fram till den 21 mars.

Platsannons och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utdrag ur belastningsregistret

Du som erbjuds feriearbete på någon av våra förskolor måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret för att vi ska kunna se att du inte är straffad för allvarliga brott.

Begäran om utdrag ur belastningsregistretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skicka ifylld blankett om begäran av utdrag ur belastningsregistret till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten) i god tid. Det tar cirka två veckor innan du får svar.

Lämna svaret till din arbetsgivare första arbetsdagen för att få börja på din tilldelade arbetsplats.

Starta eget företag som sommarjobb

Tycker du inte att något av ovanstående arbetsområden passar dig? Kanske har du i stället någon helt egen idé om vad du skulle vilja göra. Rookie Startups är möjligheten för dig som vill prova på att driva ett eget företag. Under fyra sommarveckor (vecka 25–28) kan du få chansen att starta ett företag och förverkliga en idé.

Låter det här som något för dig? Läs mer och ansök via länken nedan:

RS Summer Dalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster