Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Intresseanmälan, vikariera inom förskola och skola

I Borlänge kommun finns 6 stycken gymnasieskolor, 18 stycken grundskolor, 47 stycken förskolor och 35 dagbarnvårdare. Enheterna är utspridda geografiskt i hela kommunen och varierar i storlek. Det finns både stora och mindre skolor och förskolor. Verksamheterna styrs av skollagen och läroplanen för respektive verksamhet.

Att arbeta som vikarie inom Borlänge kommuns förskolor och skolor innebär att du deltar i det dagliga arbetet och förväntas bidra till en trygg och lärande miljö på den arbetsplatsen du är på för dagen. Du har fokus på ditt uppdrag och följer Borlänge kommuns värdegrund.

I förskolan arbetar du i barngrupper där barnen är mellan 1-5 år. Verksamheten i förskolan ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn som går där. Förskolorna planerar och genomför sin verksamhet utifrån barnens intressen och behov vilket innebär att verksamheten kan se olika ut på de olika förskolorna.

I skolan arbetar du med elever från förskoleklass upp till gymnasiet. Du kan arbeta som lärare, klassassistent, fritidspedagog och elevassistent. Du har fokus på eleverna eller eleven och bidrar till att bibehålla en trygg och lärande miljö under dagen.

Att vara vikarie hos oss innebär att du med kort varsel ska kunna arbeta inom våra verksamheter och ersätta en ordinarie personal som av någon anledning är frånvarande. Du bokas med ett sms via vårt bokningssystem och ansvarar själv för att logga in och lägga din tillgängliga tid.

Som vikarie inom skola och förskola kan du välja att arbeta som barnskötare, lärare, klassassistent, elevassistent eller fritidspedagog. Du behöver inte välja en av dessa roller utan får mer än gärna arbeta med flera av dessa uppdrag.

Vilka krav ställer vi på våra vikarier?

  • För att bli vikarie inom skola/förskola ser vi att du har godkänd gymnasieutbildning alternativt annan utbildning/kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt är ett krav.
  • För att arbeta hos oss är det meriterande om du har körkort.
  • För anställning som vikarie inom skola och förskola krävs ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

För att bli vikarie hos oss tror vi också att du är en:

  • En självständig och ansvarsfull person som bidrar till en värdefull dag för barnen och eleverna. Som vikarie har du en viktig roll!
  • En ersättare för ordinarie personal som förväntas kunna utföra de arbetsuppgifter som ingår. Har en vilja att lära nytt.
  • En engagerad person som visar intresse för jobbet och vågar ställa frågor när det behövs. Har en positiv inställning.
  • En person som är professionell och trevlig i sitt bemötande och har en god kommunikativ förmåga.
  • En flexibel person som ska kunna ta sig till flera olika arbetsplatser i kommunen. Arbetstider, arbetsplatser och uppgifter kan snabbt förändras.

Välkommen att skicka in din ansökan!

För anställning inom bildning krävs ett belastningsregister från polisen.

Beställ utdrag ur belastningsregistret för skola eller förskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid en eventuell intervju ska du kunna visa upp en giltig ID-handling.

Skicka in din intresseanmälan

Vill du arbeta som vikarie hos oss? Välkommen att skicka din intresseanmälan via länken nedan. Vi kontaktar dig om vi får ett behov som passar med din kompetens.