Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Anneli Eriksson

Anneli Eriksson, omsorgsassistent LSS-poolen:

”Förut trodde jag nog inte att arbete med människor var min grej men det här är det bästa jobbet jag haft. Jag är supernöjd! Att arbeta som omsorgsassistent och hjälpa människor med funktionsnedsättningar ger mycket glädje. Brukarna är oftast väldigt glada och tacksamma för att man kommer. Det är roligt att gå till jobbet och när jag går därifrån känner jag mig glad för att jag gjort något bra, att jag hjälpt någon. Kanske tycker jag om mitt jobb lite för mycket – jag säger aldrig nej utan är alltid öppen för att hjälpa till när det krisar.

Jag är fast anställd inom LSS-poolen sedan några år tillbaka. Som pool-anställd har jag ett schema så att jag vet vilka dagar och tider jag ska arbeta. Däremot vet jag inte så långt i förväg var jag ska vara olika dagar. Ena dagen är jag på ett boende, den andra någon annanstans. Det kan också bli ändringar med kort varsel. Ibland blir jag ombokad samma dag och får åka någon annanstans än dit jag trodde jag skulle den dagen. Du måste klara av att vara flexibel för att trivas med den här typen av tjänst, men mig passar det. Jag tycker om att aldrig riktigt veta vad som händer från en dag till en annan - det blir ju aldrig långtråkigt då.

För mig är det viktigt att ha trevliga och bra arbetskamrater som stöttar varandra på arbetsplatsen. Jag tycker också om att ha en chef som är ärlig, rättvis och vågar ta tag i konflikter om sådana uppstår. Jag trivs verkligen med mitt jobb inom Borlänge kommun och det känns tryggt att ha en fast anställning hos en så stor arbetsgivare.”