Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Ellen Persson

Ellen Persson, samordnare på rekryteringsteamet:

”Redan när jag gick Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet visste jag att jag ville ha ett arbete med fokus på funktionsvariation och fritid. Jag var själv aktiv inom föreningslivet men upplevde att det fanns mycket att göra för att även människor med olika former av funktionsvariation skulle få en meningsfull fritid. Borlänge kommun blev ett självklart val eftersom det var den arbetsgivare som gav mig möjlighet att jobba med det här.

Nu har jag under drygt tjugo år arbetat nära Borlängebor i behov av stöd; på gruppboenden, inom assistansen och daglig verksamhet. Det kan vara otroligt krävande ibland men ger så mycket guldkant tillbaka. Jag känner arbetsglädje när jag har ett jobb där jag får känna mig behövd, där jag kan göra skillnad. Det är också tjusningen med att jobba som rekryterare. Att få skriva avtal med nya medarbetare som passar för jobbet är som balsam för själen. Då känner jag  att jag indirekt hjälper både den som får jobbet och de Borlängebor som han eller hon i sin tur ska finnas där för.

Jag trivs med att ha många järn i elden. Under många år jobbade jag extra på krogen på kvällar och helger men den trygghet, stabila grund och valmöjlighet du får som kommunanställd är svår att hitta någon annanstans. Du lär dig något nytt varje dag och får chansen att ingå i en stor gemenskap. Du får dessutom möta människor från så många olika håll – det är spännande och väldigt givande!”