Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Emilia Persson

Emilia Persson, utvecklare för sociala sektorn:

”Det är viktigt för mig att känna att jag blir utmanad på jobbet. Det ska vara lite svårt och knivigt ibland – då trivs jag. I mitt nuvarande jobb som utvecklare får jag verkligen jobba brett; högt och lågt, med stora och små frågor. Det dyker alltid upp nya uppgifter, så det blir aldrig tråkigt. Jag tycker helt enkelt jag har ett fantastiskt jobb på världens roligaste arbetsplats! Samhällsnyttan och demokratiuppdraget är ytterligare en dimension och tjusning med att jobba i en offentlig organisation.

Jag är uppvuxen i Stockholm men flyttade hit när jag började på socionomutbildningen i Falun 2010. Tre år senare fick jag mitt första jobb inom Borlänge kommun, då som enhetschef inom äldreomsorgen. Bara att de vågade satsa på en nyexaminerad 21-åring som chef säger en del om arbetsgivaren. Det var inte heller något daltande för att jag var så ung – jag fick samma förtroende och förväntningar på mig som andra i samma position.

Jag ser Borlänge kommun som en modig, tillitsfull organisation som satsar och tror på sina anställda. Jag har lärt mig otroligt mycket här; det finns otroligt mycket duktigt folk och en bred kompetens inom kommunen. Då jämställdhetsfrågor alltid har varit viktiga för mig  gör det mig extra glad att det inom Borlänge kommun också finns så många bra, starka och kloka kvinnor på högre chefsposter. Det är lätt att hitta förebilder här!”