Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Lena Jakobsson

Lena Jakobsson, 1:e socialsekreterare:

”Jag kommer ursprungligen från Orsa och läste till socionom i Östersund. När det 2003 var dags att göra praktik inom utbildningen fick jag plats i Borlänge. Jag fick också sommarjobb här två somrar under studietiden. Eftersom jag trivdes bra och tyckte jobbet var intressant och givande, kändes det naturligt att jobba för Borlänge kommun även efter studierna.

Något som är positivt med Borlänge kommun är att det finns ett driv framåt. Vi vill hela tiden utvecklas och bli bättre och det känns roligt att få vara med och bidra i det utvecklingsarbetet, i mitt fall inom IFO (individ- och familjeomsorgen). Enligt värdegrunden ska vi finnas här för Borlängebon. Den delen är väldigt förankrad och stark inom organisationen; vi finns här för kommunens invånare och vill hela tiden bli bättre på det vi gör. För mig är det viktigt att känna att jag gör ett bra jobb, att jag är med och gör skillnad för Borlängeborna. Fastän man alltid gör sitt bästa undrar man förstås ibland om man gjort rätt eller kunnat hantera saker och ting annorlunda. Då är det värdefullt att ha chefer och kollegor som visar uppskattning, stöttar, ser och bekräftar ens arbete. Det har jag här.  

Som socionom har jag nog egentligen ganska lätt att få nytt jobb om jag skulle vilja det. Ofta lönar det ju sig även rent ekonomiskt att byta kommun och arbetsgivare ibland. Jag har ändå aldrig känt behov och verklig lust att söka mig någon annanstans. En stor anledning till det är att mina chefer i Borlänge kommun varit så måna om och bra på att fånga upp sin personal. Det finns goda möjligheter att utvecklas och prova andra arbetsuppgifter inom organisationen för den som vill testa något nytt. Det är verkligen en styrka hos kommunen som arbetsgivare och väldigt, väldigt fördelaktigt.”