Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Ronny Björn

Ronny Björn, enhetschef inom Vuxenutbildningen:

”För  mig är det viktigt att få saker att ta tag i, utmaningar och uppgifter att växa med på en arbetsplats. Att känna att det finns utvecklingsvägar. En stor fördel med att jobba inom en stor organisation är just att det finns väldigt många olika typer av jobb. Man kanske inte tror det, men det går att hitta karriärvägar även inom kommunen. Borlänge kommun är en stabil arbetsgivare där det finns många möjligheter inom organisationen. Kommunen är på frammarsch, vågar synas och här finns väldigt många trevliga människor som har ett stort engagemang, är tillgängliga och verkligen gör ett bra jobb.

Att ha bra kollegor är viktigt! Jag anser även att man måste bidra själv för allas trivsel på jobbet. Det är meningslöst att sucka över jobbiga möten man måste gå på – se till att göra det du kan för att göra dem intressanta och roliga i stället! Jag har alltid tyckt om utåtriktad verksamhet som spex, underhållning och sådant. Jag brinner för att skapa mjuka värden, få arbetskamrater att trivas och på så vis stärka sammanhållningen på min arbetsplats. Om vi trivs på jobbet och lyckas rama in vår verksamhet på ett bra sätt gagnar det också Borlängebon.

Som värmlänning har jag alltid känt mig välkommen i Dalarna och Borlänge. Jag sökte och blev erbjuden anställning på tre ställen när jag tog examen 2004, men valde Borlänge kommun. Jag kände mig väl mottagen här och då skidåkning och travsport är stora fritidsintressen, är Borlänge idealiskt. Det är mer snösäkert och bra förutsättningar för skidåkning här. Dessutom har vi Romme travbana där jag tjänstgör som funktionär i måldomarnämnden någon gång i veckan. Vid sidan av jobbet är det viktigt att ha en rik fritid också och det finns goda möjligheter för det i Borlänge.”