Borlänge kommuns logotyp

Jobba i Borlänge kommun

Stefan Rodheim

Stefan Rodheim, verksamhetschef på utvecklingskontoret:

”När jag först kom i kontakt med Borlänge kommuns värdegrund tänkte jag att det var lite floskelvarning, inte minst uttrycket ”jag finns här för Borlängebon”. Nu när jag jobbat här ett tag inser jag att värdegrundens budskap faktiskt genomsyrar hela organisationen. Vi ställer oss dagligen frågan hur det vi beslutar kommer att gynna Borlänges invånare. Det vi gör får ju ofta en direkt påverkan på medborgarna. Att få vara med och spela en roll för Borlängebornas vardag gör att mitt jobb känns extra meningsfullt.

Värdegrunden säger också att vi som anställda gillar utmaningar. Den delen stämmer bra in på mig personligen, både i arbetslivet och privat. Bland det viktigaste för mig på en arbetsplats är just att få utmaningar som tvingar mig att tänka och lära nytt. Jag älskar att lära mig nya saker och jobbet som utvecklingschef är fantastiskt på så sätt att jag får arbeta med frågor inom så många olika områden.

Jag tackade ja till uppdraget i Borlänge kommun trots att jag också hade fått erbjudande om en högre chefstjänst hos en annan arbetsgivare. Borlänge lockade mig för att det är en väldigt progressiv kommun. Det finns en stark framåtanda, man vill och vågar tänka nytt. Det är väldigt sällan man hör någon säga ”det går aldrig”. Att man välkomnar förändring och utveckling är på något sätt det som lyser klarast när det gäller Borlänge kommun.

Många kanske tänker att ett chefsjobb inom en kommun inte är något att sträva efter, men jag har blivit väldigt positivt överraskad av hur många riktigt bra chefer det finns inom organisationen. Som chef inom Borlänge kommun får du också ta del av ett ordentligt, genomtänkt ledarskapsprogram som verkligen ger en bra introduktion och grund för att växa i rollen.”