Borlänge kommuns logotyp

Starta och driva företag

Behöver du hjälp med lediga lokaler, tillstånd, evenemang och kommunens upphandlingar?

Som företagare är det många regler och tillstånd av olika slag att hålla reda på. Kontakta oss om du behöver stämma av vad som gäller för just din verksamhet, till exempel om du behöver ett bygglov eller tillstånd för miljöfarlig verksamhet.

Nyhetsbrev

Få näringlivskontorets nyhetsbrev med aktuell information om kurser, seminarier, frukostmöten, upphandlingar med mera.

Prenumerera på nyhetsbrevet


Nyheter

Starta, utveckla och etablera företag i Borlänge

Starta företag

Går du i tankar om att starta eget men är osäker på hur marknaden ser ut i Borlänge kommun? Vill du veta vilka tillstånd som krävs eller behöver lokal eller mark?

Starta företag

Flytta dit företag hit

Näringslivskontoret kan hjälpa till med vanliga frågor som rör ledig mark eller lokaler och stöd och råd kring kommunala myndighetsbeslut.

Flytta ditt företag hit

Söker du arbetskraft?

Rekryteringsguiden är ett digitalt verktyg för dig som söker arbetskraft och rätt kompetens till ditt företag. All statistik och prognosinformation som visas i rekryteringsguiden baseras på information från Arbetsförmedlingen, Statistiska centralbyrån och Tillväxtverket. Skapa ett konto på Arbetsförmedlingens webbsida, för att se vilket rekryteringssätt som passar bäst med önskad kompetens och yrke.

Rekryteringsguiden hos Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats.

Utbildning

Det finns möjligheter att skräddarsy utbildningar utifrån den kompetenshöjning som företagare behöver. I Borlänge finns bland annat olika utbildningsformer som yrkesutbildningar, vuxenutbildning, högskola och yrkeshögskola.

Utbildning och kompetensförsörjning Öppnas i nytt fönster.

Nätverk och samarbeten

Uppfinn inte hjul i onödan. Det finns flera nätverk och aktiva samarbeten mellan näringslivet, högskolan och kommunen som du kan dra nytta och erfarenheter ifrån.

Nätverk och samarbeten

Fakta om näringslivet

Borlänge har en stark historia som industristad, främst inom stål- och pappersindustrin. De senaste årtiondena har antalet jobb inom industrin minskat och istället områden inom bland annat IT och handel växt.

Fakta och statistik

Företagsregister

I Borlänge kommun finns i dagsläget 5200 företag.

Företagsregister