Borlänge kommuns logotyp

Starta och driva företag

Behöver du hjälp med lediga lokaler, tillstånd, evenemang och kommunens upphandlingar?

Som företagare är det många regler och tillstånd av olika slag att hålla reda på. Kontakta oss om du behöver stämma av vad som gäller för just din verksamhet, till exempel om du behöver ett bygglov eller tillstånd för miljöfarlig verksamhet.

Starta, utveckla och etablera företag i Borlänge

Går du i tankar om att starta eget men är osäker på hur marknaden ser ut i Borlänge kommun? Vill du veta vilka tillstånd som krävs eller behöver lokal eller mark?

Starta företag

Näringslivskontoret kan hjälpa till med vanliga frågor som rör ledig mark eller lokaler och stöd och råd kring kommunala myndighetsbeslut.

Flytta ditt företag hit

Rekryteringsguiden är ett digitalt verktyg för dig som söker arbetskraft och rätt kompetens till ditt företag. All statistik och prognosinformation som visas i rekryteringsguiden baseras på information från Arbetsförmedlingen, Statistiska centralbyrån och Tillväxtverket. Skapa ett konto på Arbetsförmedlingens webbsida, för att se vilket rekryteringssätt som passar bäst med önskad kompetens och yrke.

Rekryteringsguiden hos Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats

Det finns möjligheter att skräddarsy utbildningar utifrån den kompetenshöjning som företagare behöver. I Borlänge finns bland annat olika utbildningsformer som yrkesutbildningar, vuxenutbildning, högskola och yrkeshögskola.

Utbildning och kompetensförsörjning

Uppfinn inte hjul i onödan. Det finns flera nätverk och aktiva samarbeten mellan näringslivet, högskolan och kommunen som du kan dra nytta och erfarenheter ifrån.

Nätverk och samarbeten

Borlänge har en stark historia som industristad, främst inom stål- och pappersindustrin. De senaste årtiondena har antalet jobb inom industrin minskat och istället områden inom bland annat IT och handel växt.

Fakta och statistik

I Borlänge kommun finns i dagsläget 5200 företag.

Företagsregister

Senast uppdaterad: 08 juli 2020

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här