Borlänge kommuns logotyp

Starta företag

Dags att starta företag? Här finns råd hur du kommer igång med planering, val av företagsform, företagsnamn, affärsplan och registrera ditt företag.

Borlänge kommun växer snabbt och har en positiv tillväxt i företag, nyetablering av företag och inflyttning av människor. Idag har närmare 5223 företag (November 2020) sitt säte i staden.

Går du i tankar om att starta eget men är osäker på hur marknaden ser ut i Borlänge kommun? Vill du veta vilka tillstånd som krävs eller behöver lokal eller mark? Hör av dig till oss på näringslivskontoret, vi hjälper gärna till!

Näringslivskontoret i Borlänge

E-post: naringslivskontoret@borlange.se

Telefon: 0243-740 00

För dig som ska starta företag

Kräver din verksamhet flera kontakter med många olika myndighetsutövare? Ta hjälp av företagslotsen för att göra det enklare att starta, driva och etablera företag i Borlänge kommun. Lotsen är ett tillfälle där du får träffa alla myndigheter som din verksamhet berör på en och samma gång. Du bokar tid för en företagslots via e-post naringslivskontoret@borlange.se eller ring 0243-740 00.

Hos företagslotsen kan du bland annat få hjälp med:

  • vilka tillstånd du behöver, allt från bygglov till livsmedelsfrågor
  • var det finns lediga lokaler
  • var det finns mark att köpa eller arrendera.
  • Fakta om näringslivet i Borlänge

NyföretagarCentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv starta-eget rådgivning, coaching och mentorskap tillsammans med ett stort aktivt nätverk inom näringslivet. Boka ett personligt möte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med Nyföretagarcentrums rådgivare.

Verksamt.se finns för dig som vill starta företag, driver företag eller för dig som vill utveckla ditt företag vidare. På verksamt.se Länk till annan webbplats. finns allting samlat på ett ställe från Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Checklista när du ska starta företag

På verksamt.se kan du skapa en checklista Länk till annan webbplats. för vad du måste göra när du ska starta ett företag. Svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.

Almi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hjälper dig att bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart. De erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential, såväl företag som är i startfasen som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar Almi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Den första kontakten med Almi startar alltid med en dialog om företagets behov. Den visar om det finns behov av Almis tjänster eller om det finns andra aktörer som bättre tillgodoser företagets behov.

Nyhetsbrev

Få näringlivskontorets nyhetsbrev med aktuell information om kurser, seminarier, frukostmöten, upphandlingar med mera.

Prenumerera på nyhetsbrevet