Borlänge kommuns logotyp

Digital post från Borlänge kommun

Borlänge kommun börjar under sommar/höst 2024 skicka viss post digitalt. Det innebär att du som har en digital brevlåda kan få viss post från kommunen digitalt istället för som vanliga pappersbrev.

Successivt kommer du att kunna få allt mer av vår post digitalt, när fler av våra verksamheter erbjuder det.

Fördelar med digital post

Målet är att förbättra servicen till dig som invånare, minska miljöpåverkan och spara resurser. Du kan läsa din post på datorn, på läsplattan och på mobilen – när som helst och var du än är.

Du bestämmer hur du vill ha din post

Att skaffa en digital brevlåda är frivilligt. Om du inte har en digital brevlåda kommer du även i fortsättningen att få din post från oss och andra myndigheter på papper med vanlig postgång. Om du har en digital brevlåda kan du också välja vilka avsändare som får skicka digitala meddelanden till dig. Ångrar du dig kan du avsluta din digitala brevlåda och få all post som papper igen.

En digital brevlåda är en tjänst där du får digital post, istället för att få den på papper. De vanligaste digitala brevlådorna är till exempel Kivra, Billo och Min myndighetspost.

För att få digital post från Borlänge kommun behöver du ha en digital brevlåda hos en digital brevlådeleverantör. Det finns flera att välja bland, så välj den som passar dig bäst. Besök Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats. där det finns länkar till de digitala brevlådor du kan välja mellan. Du behöver ett personnummer och e-legitimation. Det senare använder du sedan varje gång du ska logga in i din brevlåda.

Alla pappersbrev från Borlänge Kommun som du idag får i din vanliga brevlåda kan skickas digitalt. Vissa brev kan fortfarande skickas som pappersbrev, men målet är att skicka så många brev som möjligt digitalt.

Nej, det behöver du inte. Om du inte har en digital brevlåda, behöver du inte göra något alls. Breven kommer som vanligt till din fysiska postlåda. Om du har en digital brevlåda, och inte vill ta emot digital post från Borlänge Kommun, logga in med e-legitimation i din digitala brevlåda och ta bort Borlänge Kommun som avsändare.

Tillgängligt: Med en uppkopplad enhet och e-legitimation kan du läsa din digitala post dygnet runt, var du än är.
Säkert: Digital post skickas säkert och ingen obehörig kan läsa din post eftersom du loggar in med e-legitimation.
Hållbart: När du tar emot din post digitalt, bidrar du till ett mer hållbart samhälle genom att minska behovet av papper och transporter.

Logga in på Mina sidor hos skatteverket.se Länk till annan webbplats. för att se om du har anslutit dig till en digital brevlåda.

Om du har frågor om hur du använder din digitala brevlåda, kontakta företaget där du har din digitala brevlåda.

Nej, det är frivilligt. Om du inte har en digital brevlåda, kommer du att fortsätta få din post i den vanliga brevlådan.

Om du har problem med att ta emot digital post, kontakta kundtjänsten för din digitala brevlåda för hjälp.