Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Leverantörsfakturor till Borlänge kommun

Borlänge kommun tar emot e-fakturor och pappersfakturor från kommunens leverantörer.

Borlänge kommun tillämpar generellt 30 dagars betalningstid. Kommunen godkänner inga faktureringsavgifter.

Leverantörskontroll

Borlänge kommun säkrar sina betalningar via ett externt företag. Tjänsten innebär att betalningskontroll sker samt ger ett skydd som bland annat varnar för bluffakturor, betalningsanmärkningar och avsaknad av F-skatt.

Pappersfaktura till kommunen

Borlänge kommun skannar in alla pappersfakturor elektroniskt. Fakturaadressen är därmed gemensam för alla inkommande fakturor.

Fakturaadress

Borlänge kommun
Box 309
737 26 Fagersta

För att fakturan ska komma till rätt person inom kommunen är det viktigt att den är märkt med en referenskod. Denna referenskod innehåller både bokstäver och siffror och är 9 tecken långt. Exempel K1234567A

E-faktura för leverantörer

Du som levererar till Borlänge kommun kan skicka din faktura elektroniskt till oss. Med Borlänge kommun menar vi här fakturor som har adressering Fagersta.

Borlänge kommun tar idag emot fakturor både på papper och elektroniskt (e-fakturor). För att spara miljö och kostnader eftersträvar vi att alla våra leverantörer skickar elektroniska fakturor.

Du kan skicka elektroniska fakturor till Borlänge kommun på två sätt:

Registrera din faktura direkt på vår hemsida

Genom att klicka på länken nedan kommer du till ett formulär där du fyller i fakturauppgifterna till oss. Fakturan hamnar direkt i vår beställares elektroniska inkorg (styrs av koden i ert referensnummer). Registreringen kräver inloggning och om du inte har skickat fakturor den här vägen tidigare klickar du på ”anmäl dig här” i bilden. Tjänsten är kostnadsfri upp till 100 fakturor per år.

Registrera din faktura på vår hemsida

Skicka en e-faktura direkt från ditt faktureringssystem

För företag som skickar mer än hundra fakturor eller vill koppla ihop faktureringen med sitt affärssystem finns ett flertal olika lösningar på marknaden. Enklast ansluter du en s.k. fakturaskrivare till ditt affärssystem. Flera affärssystem har också inbyggda lösningar för att skapa e-fakturor. Ta kontakt med din affärssystemsleverantör eller någon av de företag som tillhandahåller lösningar för e-fakturor. Observera att PDF-format i detta sammanhang inte är en elektronisk faktura. Den standard Borlänge kommun använder för e-fakturor är det s.k. Svefaktura-formatet som du kan läsa mer om i länken nedan.

Läs mer om Svefaktura

Har du frågor om e-fakturor är du välkommen att kontakta Johan Wallström på johan.wallstrom@borlange.se eller 0243-743 39

Sidan senast uppdaterad