Borlänge kommun, valkansli
0243-741 16
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Förtidsrösta

Du kan rösta i förtid i vilken röstningslokal som helst i hela landet om du inte kan rösta i din vallokal på valdagen. Förtidsröstningen börjar 8 maj och pågår fram till och med valdagen 26 maj.

För att förtidsrösta måste du ha med dig både id-handling och röstkort. Röstkorten skickas hem i brevlådan till alla röstberättigade cirka tre veckor innan valet. 

Lokaler för förtidsröstning

Tillgängligheten är extra anpassad för personer med syn- och hörselnedsättning i stadshusets lokal för förtidsröstning. Det finns en kamera för förstoring av till exempel valsedlar, samt en samtalsförstärkare för att hjälpa personer med nedsatt hörsel vid kommunikation med röstmottagarna.

Klicka på alternativen nedan för att se öppettider 8–26 maj:

Karta över förtidsröstningslokaler

Röstkort och Id-handling

För att rösta måste du ta med ditt röstkort och giltig id-handling. Om du inte har någon id-handling går det bra om röstmottagaren kan intyga att du är du eller om du tar med dig någon som går i god för din identitet. Den personen måste då visa sin id-handling.

Om du har tappat bort ditt röstkort

Har du inte fått något röstkort eller tappat bort det kan du beställa ett nytt från Valmyndigheten eller hämta ett dubblettröstkort i någon av följande förtidsröstningslokaler: Stadshuset, Kupolens köpcentrum eller Biblioteket vid Sveatorget. Du kan även skriva ut ditt röstkort från Valmyndighetens webbsida val.se om du har bankid. 

Särskild röstmottagning

För att underlätta för dig som bor på särskilt boende att delta i valet ordnar valnämnden i Borlänge kommun särskild röstmottagning.

Rösta med bud/ambulerande röstmottagning

Du kan utse ett bud som lämnar in din röst.

Sidan senast uppdaterad