Borlänge kommuns logotyp

Hej

Hej

Hej! Visste du att skolresultaten stadigt blir bättre och bättre?

Borlänge har fantastiska naturupplevelser som står redo att omfamna dig nu när sommaren gjort entré. Svalka dig i plurret, promenera på stigar, djupandas under träden, vandra till ljudet av fågelkvitter, känn doften av tusentals blommor och dra upp den största abborren någonsin…

Här får du veta allt (och lite till).

Hej!

För en tid sedan blev jag påmind om hur stor skillnad ett enkelt hej kan göra. Under en välbehövlig promenad på seneftermiddagen kom en okänd kvinna promenerande mot mig. Hon såg envist ned i marken, men precis när vi möttes lyfte hon blicken, log mot mig och sa ”hej!” Det var inte mer än så, men det korta ”hejet” med ett leende gav en varm känsla av gemenskap och jag kände mig genast lite piggare.

Glädje och lite kunskap
Nu vill vi, Borlänge kommun, säga hej lite oftare, till att börja med på den här sidan. Till varje hej kommer vi att knyta intressant information om våra verksamheter, sådant vi är stolta över och sådant vi vet med oss att vi behöver förbättra. Vi hoppas kunna bidra till glädje och kanske också lite kunskap om vår arbetsvardag, de utmaningar vårt uppdrag innebär och på vilket sätt vi vill göra vårt bästa för Borlängebon.

Nästan 57 miljoner hej!
Till sist en lite svindlande tanke. Om Borlängeborna säger hej, låt oss säga tre gånger på en dag, så blir det ungefär 56 940 000 hej under ett år. Och tänk om alla hej bidrar till lika mycket glädje som jag kände häromdagen, vad skulle inte det kunna bidra till? Som sagt, bara en tanke, men också något jag tar med mig nästa gång jag möter en annan människa, känd eller okänd.

/Åsa Granat, kommundirektör