Borlänge kommuns logotyp

Språktolknämnden i Dalarna

Språktolknämnden i Dalarna är en gemensam nämnd för Region Dalarna, Avesta kommun, Borlänge kommun, Falu kommun, Gagnefs kommun, Hedemora kommun, Leksands kommun, Ludvika kommun, Mora kommun, Orsa kommun, Rättviks kommun, Smedjebackens kommun och Säters kommun.

Borlänge kommun är värdkommun och verksamheten har sitt arbetsställe och säte i värdkommunen och ingår i dess organisation 

Borlänge kommun bedriver sedan mitten av 1970-talet språktolkverksamhet. Verksamheten är väl etablerad och fyller de kommunala förvaltningarnas behov av språktolkar.

Region Dalarna har sedan många år varit en stor kund hos Borlänge kommuns tolkförmedling. För att kunna tillgodose Borlänge kommuns och Region Dalarnas skyldighet att tillhandahålla tolkar för den enskildes kontakter med myndigheterna har en gemensam nämnd bildats.

En gemensam nämnd möjliggör ett långsiktigt arbete där god kvalitet på språktolkverksamheten samt tillgången till språktolkar blir lättare att bibehålla. Gemensam nämnd med Region Dalarna för språktolkförmedlingsverksamhet består av 2 ledamöter och 2 ersättare som väljs av kommunfullmäktige. Datum då nämnd sammanträder hittar du i kommunens sammanträdeskalender.

E-postadresser ledamöterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ledamöter

Karin Örjes (C) ordförande
Sonja Johansson (KD) 

Ersättare

Lena Hjort Hultkvist (S)
Bo Bjurman (M) 

ReglementePDF

Protokoll och sammanträdestider

Protokoll

Sammanträdestider

Senast uppdaterad: 05 mars 2020

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här