Kommunikatör
Madelene Håll
0243-73 741
Dela sidan på sociala medier

Provåk Borlänge kommuns första elbil

Följ med när Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande, rattar kommunens första tjänsteelbil på tisdag den 3 oktober klockan 10.00.

År 2022 ska de fordon som körs av Borlänge kommunkoncern vara fossilfria. El- och biogasdrift är prioriterat i första hand för att minska klimatpåverkan från transporterna. Nu är kommunens första elbil på plats och fler fordon inom kommunen ska bytas ut på sikt.

– Det här visar att vi är en kommun i framkant som använder fordon med minimal miljöpåverkan och trafiksäkerhet, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Bilen som köpts in är en Renault Zoe, en helt eldriven bil utan några koldioxidutsläpp. Bilen har en räckvidd på 300 km (400 km enligt europeisk standard för att mätning av bränsleekonomi).

Premiärtur med elbil
När: tisdag 3 oktober, klockan 10.00
Plats: samling i Palladiums entré, Sveagatan 21, 781 81 Borlänge.  

 

Kontaktpersoner

Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen
E-post: jan.bohman@borlange.se  
Telefon: 070-238 71 26 

Fordonspolicyn i Borlänge kommun

Fordonspolicyn inkluderar samtliga fordon som ägs, leasas eller hyrs av Borlänge kommun, AB Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen, AB Hushagen och Maserhallen AB. År 2022 ska fordonsflottan vara fossiloberoende. Fordon som kan drivas med gas och el ska prioriteras i första hand. Om det blir möjligt att tanka vätgas i Borlänge ska också fordon som kan drivas med vätgas prioriteras. Med fordon menas alla registrerings- och försäkringspliktiga fordon. Fordonspolicyn ska också användas som riktlinje vid upphandling och inköp av transporttjänster, utförandeentreprenader och varor där godstransport ingår som en naturlig del. Beslut om fordonspolicyn togs i kommunfullmäktige i juni 2017