Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Dela sidan på sociala medier

Stiftelser, stipendier och fonder

Borlänge kommun förvaltar ett 20-tal stiftelser, stipendier och fonder. Här hittar du ansökningsblanketter och mer information. När du lämnar in en ansökan till kommunen blir det en allmän handling och registreras i kommunens ärendehanteringssystem.

Så här går det till när du gör en ansökan

Du som studerar, har en funktionsnedsättning eller är äldre kan få pengar från någon av de stiftelser och fonder som Borlänge kommun förvaltar. Läs mer via länkarna nedan. Där ser du också vilka kriterier som gäller för varje fond, stipendie eller stiftelse.

Vi behöver din ansökan senast den 1 mars, med undantag för Johan och Elna Backströms stiftelse som har sista ansökningsdag den 1 oktober. Tänk på att motivera väl varför du söker. Du hittar ansökningsblanketter längst ned på sidan. Alla ansökningar ska skickas med post till Borlänge kommun, Ekonomikontoret, 781 81 BORLÄNGE.

Din ansökan tas om hand av den nämnd som är ansvarig för stiftelsen eller fonden. Det är politikerna i nämnden som bestämmer vem eller vilka som får pengar.

När beslutet är taget får du ett brev där det står om du får pengar eller inte. Om du tilldelats pengar har du två veckor på dig att lämna in information om kontouppgifter eller adressuppgifter så att vi kan betala ut pengarna.

Pengarna delas ut på våren, med undantag för John och Elna Backströms stiftelse där utdelning sker på hösten.

Stiftelser, stipendier och fonder som Borlänge kommun förvaltar:

Sidan senast uppdaterad