Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Glad och överraskad vinnare av omsorgspriset

Roselyne Beaugendre på särskilda boendet Nyhöjden får omsorgspriset 2018.

– Det är jätteroligt att bli uppmärksammad på det här viset, säger en glad och överraskad, Roselyne Beaugendre, som till vardags jobbar som undersköterska på Nyhöjdens avdelning Åsen.

Omsorgsnämndens motivering till priset är: 

”Vårt förslag till vinnare är en person med hjärtat på rätta stället. Roselyne är en engagerad, omtänksam och inspirerande person både för kollegor och brukare. När hon är på arbetet flyter det på, på ett obehindrat sätt. Brukarna är lite gladare och hennes arbetskamrater går också det lilla steget extra. Hon ser varje brukare i sin situation och behandlar dem därefter. De känner sig trygga och sedda i hennes närhet. Brukarna frågar alltid om hon jobbar och säger att "det blir lite roligare när Roselyne är här". 

– Det är en av de roligaste dagarna på året, i mitt uppdrag. Det är alltid lika trevligt att se glädjen hos pristagaren. Genom omsorgspriset kan vi uppmuntra enskilda personer eller arbetslag inom vård och omsorg för sitt engagemang och arbete, säger Anita Nordström (S), omsorgsnämndens ordförande, som överraskade Roselyne, medarbetare och boende med tårta dagen till ära. 

Roselyne Beaugendre får ta emot priset vid kommunfullmäktige den 12 februari. 

Omsorgspriset delas ut sedan år 2012 och juryn hade den här gången sju nomineringar att ta ställning till.

Bildtext: Omsorgsnämndens ordförande Anita Nordström (S), uppvaktar omsorgsprisets vinnare 2018 Roselyne Beaugendre, omgiven av kollegor på Nyhöjden.