Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Youtube: Omsorgspriset 2019

Klicka på bilden ovan för att se klippet "Omsorgspriset 2019" på Youtube.

Personal på Hessegården vinnare av omsorgspriset 2019

Personalen på Hessegårdens avdelning Myren överraskades igår med tårta och besked om att de i februari kommer att få ta emot omsorgspriset för 2019.

Myren är en av sju avdelningar på demensboendet Hessegården i Romme, Borlänge. På avdelningen finns tio boende som personalen tar hand om och finns där för dygnet runt.

Personalgruppen på Myren har nominerats av anhöriga till en boende på avdelningen och omsorgsnämnden har beslutat att de får omsorgspriset 2019 med följande motivering:

”Den här gruppen utstrålar kärlek till sitt yrke. Detta visas genom sitt omtänksamma omhändertagande av alla sina boende. De ser varje enskild individs behov och är alltid lyhörda för hur de boende mår. De upptäcker snabbt om något avviker från det normala, då de känner sina boende så väl. Denna grupp är inte bara omtänksamma och omhändertagande mot de som vårdas utan de ger även deras anhöriga omtanke och omsorg. De får anhöriga att känna en trygghet och stöd i den sorg som kan upplevas under en demenssjukdoms sjukdomsförlopp samt när livet går mot sitt slut.”

2019 kom sammanlagt 16 nomineringar in till omsorgspriset.

– Alla nominerade är vinnare. De har uppmärksammats för att de gjort ett väldigt fint arbete, men några ska ändå utses till vinnare. Den här gången blev det personalgruppen på Myren som får omsorgspriset och det känns så roligt att få berätta det för dem, säger Anita Nordström (S), omsorgsnämndens ordförande. 

Personalen som var på plats blev glatt överraskade när Anita Nordström på tisdagen kom till Hessegården.

– Det känns roligt och som en extra push i arbetet. Vi kanske kan tillåta oss att klappa oss själva lite på axeln ibland ändå, säger Ciwan Hajo, en av de anställda.