Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Arbetsmarknad

Sugen på en ny utmaning? Här hittar du mer information om arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning. Du hittar också mer information för dig som vill söka jobb inom Borlänge kommun. 

Se Borlänge kommuns lediga jobb just nu

Jobba hos oss i sommar!

Vill du göra något som är viktigt på riktigt? Vi erbjuder möjlighet till heltid och bonus för sommarvikarier inom vård och omsorg.

Vikariera i våra förskolor och skolor

Lämna din intresseanmälan för att arbeta som vikarie i våra förskolor och skolor

Vikariera inom äldreomsorgen

Här kan du fylla i en intresseanmälan om du vill arbeta som vikarie på ett äldreboende eller inom hemtjänsten i Borlänge kommun.

Vikariera inom funktionshinderomsorgen

Här kan du lämna din intresseanmälan om du vill arbeta som timvikarie inom personlig assistans, funktionshinderomsorgen eller socialpsykiatrin med personer som omfattas av LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Arbetsmarknadsinsatser

Om du varit arbetssökande eller sjukskriven länge och tycker det är svårt att komma ut i arbete eller in på en utbildning, så kan du få hjälp av kommunen.

För dig som är ung

Det finns en rad olika insatser till dig som är ung och står utanför arbetsmarknaden.

Företagslots

Är du företagare eller funderar du på att starta företag i Borlänge?

Fakta - Borlänges arbetsmarknad

Borlänge har en stark historia som industristad, främst inom stål- och pappersindustrin. De senaste årtiondena har dock antalet jobb inom industrin minskat och istället har arbetsmarknaden i Borlänge vuxit inom områden som IT och handel.

Den största arbetsgivaren i Borlänge är Borlänge kommun med cirka 4000 anställda. Andra viktiga arbetsgivare i Borlänge är bland annat SSAB Tunnplåt, Stora Kvarnsveden AB, Trafikverket, Landstinget och Högskolan Dalarna. Precis som resten av landet kommer Dalarna och Borlänge att genomgå en generationsväxling på arbetsmarknaden de kommande åren. Antalet pensionsavgångar är stort och välutbildad arbetskraft kommer att behöva rekryteras både inom offentlig- och privat sektor.

Genom bland annat en målmedveten satsning på nystartsjobb har antalet hushåll i Borlänge som är beroende av försörjningsstöd sjunkit till den lägsta nivån sedan 2012. Syftet med satsningen är att få personer som stått långt från arbetsmarknaden att få in en fot i arbetslivet.

Genom en rad arbetsmarknadsinsatser skapar Borlänge kommun förutsättningar även för dem som står långt från arbetsmarknaden. På de här sidorna kan du läsa mer om de verksamheter kommunen bedriver inom detta område, särskilda insatser riktade mot ungdomars möjligheter att komma närmare arbetsmarknaden samt vilka lediga jobb som finns inom kommunens verksamhet. 

Sidan senast uppdaterad