Dela sidan på sociala medier

Gods och terminal

Vill du ha ett yrke som exempelvis som exempelvis lagerabetare, eller terminalarbetare på lastbils-, tåg- eller industriterminal? Då kan den här utbildningen vara intressant för dig.

Under utbildningstiden får du möjlighet att lära dig yrket samtidigt som du studerar yrkessvenska och vanlig svenska (SFI). Ungefär hälften av tiden tillbringar du på ett transport- och godsföretag där du tillsammans med kollegorna får lära dig och vara en del av verksamheten. Svenskastudier sker i helgrupp tillsammans med dina kurskamrater.

Om gods- och terminalutbildningen

  • Startar hösten 2020
  • 30 veckor, åtta timmar per dag
  • Yrkessvenska och SFI-studier utifrån dina förkunskaper
  • Yrkesundervisning för arbete i gods- och terminalbranschen
  • Yrkespraktik hos företag i gods- och terminalbranschen
  • Du måste vara folkbokförd i Borlänge kommun för att kunna söka

Får jag jobb efter utbildningen?

Du kan själv påverka dina möjligheter genom att lära dig så mycket svenska som möjligt och göra en riktigt bra arbetsinsats under yrkespraktiken. Att du exempelvis tar egna initiativ, passar tider och visar stort intresse för arbetet uppskattas av alla arbetsgivare.

Mer information

Har du frågor om utbildningarna är du välkommen till AME-jobb, Humanistgatan 4, måndagar och torsdagar kl. 13.00 – 16.00. 

"Träffa folk för att lära dig svenska."

"Det viktigaste av allt tycker jag är att lära sig det svenska språket och gramatiken. Att studera SFI är bra, men det räcker inte bara med det. Vi behöver umgås med svenskar för att lära oss språket. Jobba, gå till gymet, krogen eller anmäl dig tll någon kurs - vad som helst, bara du träffar folk. Det är så klart svårt i början och man är rädd för att säga fel, men våga, så märker du att folk förstår och gärna hjälper till. 
Och så en sak till. För att få de bästa möjligheterna, anpassa dig till det svenska samhället. Var uppmärksam på hur andra beter sig, ta efter. Passa tider på arbetsplatsen och lär dig hur det fungerar."

/Raad Azzam från Syrien, kom till Sverige 2014

Sidan senast uppdaterad