Arbetsmarknadsenheten
Åsa Nylén
0243-746 11
Dela sidan på sociala medier

Dubbelt upp!

Mellan 1 september 2017 och 31 augusti 2018 utmanar Borlänge kommun näringslivet! Så snart ett företag anställer en långtidsarbetslös Borlängebo gör kommunen detsamma.

Hitta rätt kompetens och minska långtidsarbetslösheten på samma gång

I Borlänge finns just nu omkring 1 400 personer som varit arbetslösa i mer än sex månader. Målet med Dubbelt upp! är att dessa människor kommer ut i arbete. Det är dessutom ett gyllene tillfälle för företag som letar efter lämplig kompetens, för flertalet långtidsarbetslösa har både arbetslivserfarenhet och utbildning. Genom Dubbelt upp! hoppas vi kunna matcha behoven och tillgången på ett sätt som är givande för både arbetsgivare och arbetstagare.

Hur går det till?

Ni företagare som behöver rekrytera kontaktar Arbetsförmedlingen i Borlänge för att redogöra för vilken kompetens som saknas. Ni får förslag på personer som redan uppfyller önskemålen, eller som genom en kortare utbildningsinsats kan påbörja sin anställning.

Så snart anställningen är genomförd signalerar Arbetsförmedlingen detta till Borlänge kommun så att vi snabbt kan matcha med en rekrytering.

Konceptet är lånat från Örnsköldsviks kommun

Konceptet Dubbelt upp! är redan testat i Örnsköldsviks kommun, med mycket goda resultat. Under ett års tid lyckades 334 personer få arbete, 178 av dessa rekryterades av näringslivet och 146 av Örnsköldsviks kommun. Självklart hoppas vi kunna matcha deras fantastiska resultat!

Nyheter

Dubbelt upp i halvtid

256 Borlängebor har fått jobb sedan ”Dubbelt upp” startades för ett halvår sedan, i september 2017.

Det här är Dubbelt upp

Sidan senast uppdaterad