Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Borlänge Företagardagar 2019

Den 9–12 april gick årets Företagardagar av stapeln. Fyra dagar av nya möten, ny kunskap och massor av inspiration. Nu jobbar vi vidare med planering av Företagardagar 2020, återkommer med mer information om dem framöver.

Övergripande handlade årets Företagardagar om framtiden. Vi blickade framåt och vidare, gjorde spaningar och djupdykte i digitaliseringens möjligheter. Vi pratade om Smart City Sweden, om AI, e-handel och upplevelser. Och så fick vi ny input från några av dem som redan tagit klivet in i den där framtiden som vi skymtar i horisonten. 

Nedan ser du en kortare presentation årets program:

Program

Tisdag 9 april, Jobb och affärsutveckling, utmaningar och möjligheter

En dag där vi diskuterar möjligheterna med affärsutveckling. På samma dag lyfts frågan om arbetsmarknaden, för på många företag är det inte brist på arbete, tvärtom saknas det kompetens. Hur minskar vi klyftan mellan behov och efterfrågan?

Med bland andra: Fadi Barakat, tidigare chef Manpower, idag Malmö stad

Onsdag 10 april, Smart City – digital, global, lokal

Borlänge blev i höstas utsedd till Sveriges fulaste stad. Hur kan vi istället bli Sveriges mest attraktiva? Hur formar vi en stad där man vill leva och verka och som utvecklas hållbart för flera generationer framöver? Vi pratar framtid och lyssnar på det senaste om AI och hur man utvecklar den smarta staden. För Borlänge är en av noderna inom Smart City Sweden, vad det innebär kommer vi att prata om under onsdagen.

Med bland andra: Johanna Engman, Stockholm stads digitaliseringsdirektör, David Ståhlberg, digital rådgivare, Sara Skärhem, Dalarna Science park, Anders Goop, Borlänge Energi, Siril Yella, Sogeti.

Torsdag 11 april, Framtidens handel – smart, snabb och snäll

Dagens fokus är handel, positiva kundmöten och upplevelser. Vi gör möjligheter av hoten och får verktyg att möta morgondagen så förberedda som möjligt. Vi inspireras av dem som inte alls upplever uppförsbacke efter e-handels genomslag, de som framgångsrikt bygger på och utvecklar verksamheten.

Med bland andra: IKEA, ICA, LYKO, Clas Ohlson och ett flertal lokala företagare som har trotsat hotet från e-handeln.

Fredag 12 april, Framgångsfredag med storfrukost och överraskningar

En fantastisk vecka kräver en fantastisk final! Vi kallar den framgångsfredag. Dagen inleds med frukostbuffé med extra guldkant, fortsätter med föreläsning med Alexander Pärleros från Framgångspodden och avslutas med mingel, kontaktknyt, överraskningar och intressanta möten.

Sidan senast uppdaterad