Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Borlänge Företagardagar 2020

Den 21-24 april går årets Företagardagar av stapeln. Fyra händelserika dagar med workshops, seminarier och möten. En förmiddag kommer givetvis att handla om en av våra största utmaningar, kompetensförsörjning och att få människor i arbete. Programmet kommer även att ge er kunskap och inspiration på tema hälsa, utveckling och framgång.

Programmet presenteras nedan. Alla programpunkter är inte klara ännu, vi uppdaterar löpande.

Tisdag 21 april 

Tema #200möten

Plats: Tjärna Ängar

Kompetensförsörjning- vi behöver arbetskraft i Dalarna, samtidigt är det många som står utanför arbetsmarknaden. Vi skapar möten och visar på möjligheter- välkommen till Tjärna Ängar på #200möten.

Endast fem platser kvar! Passa på att vara med, ditt företag blir då ett av de som redan är anmälda – Tunabyggen, Releasy, Adecco, SSAB, Vision och framtid, Manpower, Randstad, Borlänge kommun, Region Dalarna, MAX Hamburgerrestaurang, Lystra Personlig assistans, IKEA, Montrab och Rusta

Kontakta ulrika.hagen@borlange.se om ert företag vill vara med!

 

Onsdag 22 april - hälsa, stress och arbetsliv

Plats: Friskis & Svettis, Skomakargatan 9

07.30-12.00  Hur ser vi till att vi själva och våra medarbetare mår bra i en allt stressigare vardag, där sjukskrivningar ökar. Vi börjar morgonen kl 07.30 med en god frukost följt av två föreläsningspass med erfarna föreläsare och företagare. Förmiddagen avslutas med ett prova-på-träningspass med Friskis & Svettis för den som vill.

Pass 1 - Stress och hälsoekonomi

Enligt Arbetsmiljöverket tappar en stressad medarbetare upp till 38% av sin arbetskapacitet, oavsett om stressen är relaterad till arbetsplatsen eller inte. Varför är det så? Lyssna till psykolog Anders Tengström som lämnade en tung post i forskarvärlden för att kunna göra skillnad på riktigt. Bland annat byggde han istället upp företaget Papilly som tillhandahåller ett digitalt forskningsbaserat verktyg mot stress. Anders kommer att gå igenom vad stress är och hur det påverkar oss som människor.

Hur vet man då att det lönar sig att arbeta med arbetsmiljöfrågor? Och hur kan man mäta sina insatser och dess resultat för att på så sätt övertyga ägare att investera i en god arbetsmiljö? Lyssna till beteendevetare Sophie Resare, som redovisar både teorier och ger konkreta tips hur man kan arbeta med sin psykosociala arbetsmiljö. Sophie Resare är samarbetspartner till Papilly och driver även företaget Epic Living Sweden som hjälper företag att nå bättre lönsamhet genom att ta ett helhetsgrepp inom friskvård.

Pass 2 - En attraktiv företagskultur och effektiva team

Tittar man på vad som motverkar sjukfrånvaro och stress och istället bidrar till en ökad frisknärvaro så bygger det på att man som medarbetare ser ett sammanhang i sin roll, att man uppmärksammas och blir sedd samt att man jobbar mot tydliga mål.

”Jag vill på ett enkelt sätt dela med mig av mina egna erfarenheter och därigenom inspirera andra till att våga utveckla både sig själva och sin organisation” säger Johan Nestor, en mångårig IKEA medarbetare som har påbörjat en ny resa på Kraftplan i Borlänge som verksamhetsutvecklare och VD. 

Samarbetspartner är Papilly, Epic Living Sweden, Kraftplan och Friskis & Svettis

Anmäl dig här till onsdag 22 april-hälsa stress och arbetsliv

 

Onsdag 22 april - business med offentlig organisation

Plats: Meetings by Cospace, Bragegallerian, Sveagatan 6

13.00-16.45  Är du intresserad av att göra business med offentlig organisation? Vi vill bjuda in ert företag till dialog. 

Det pågår många upphandlingar, vi har valt ut fyra områden och varje område får en stund på eftermiddagen. Under passen kommer ni att få information om nuvarande avtal och kommande upphandling. Det blir också dialog kring vad ni företagare tycker att upphandlingen ska innehålla samt era frågor och funderingar.

• 13.00-13.45 Bildskärms- och skyddsglasögon
• 14.00-14.45 Konsumentförpackade livsmedel
• 15.00-15.45 Textilier och gardiner
• 16.00-16.45 Specialstädtjänster

Samarbetspartners är Upphandlingscenter och Falun Borlänge regionen.

Anmäl dig här till onsdag 22 april-business med offentlig organisation

 

Torsdag 23 april - utveckling av stadskärna och service

Plats: Meetings by Cospace, Bragegallerian, Sveagatan 6

Mer information om dagen kommer inom kort.

 

Fredag 24 april - Framgångsfredag

Plats: Fryshuset (tidigare Cozmoz), Engelbrektsgatan 34

Givetvis avslutar vi dagarna med en Framgångsfredag som ska svara på frågan; hur vi ska bli ännu mer framgångsrika i det vi gör? LinkedIn kommer att vara på plats för att hjälpa oss att förstå möjligheterna med kanalen.

07.30-09.00  Företagarfrukost med gäster

09.15-10.00  Föreläsning "Stick ut på LinkedIn" med Charlotte Hågård. Vill du hitta nya kunder och medarbetare eller kanske utveckla din karriär genom att hitta ett nytt jobb? LinkedIn är det snabbast växande professionella karriärsnätverket och ett oslagbart verktyg när det gäller att knyta kontakter. Men många är osäkra på hur man använder nätverkets fulla potential. Charlotte lär dig hur du ska använda LinkedIn som en viktig kommunikationskanal och hur du strategiskt skapar engagerade följare till din företagssida. Du får med dig verktyg för hur du ska nå dina karriärsmål, alltifrån hur du bygger en intresseväckande profil till hur du låter LinkedIn jobba åt dig medan du sover. Charlotte Hågård är en erfaren och passionerad karriär- och LinkedIn expert, känd som The LinkedIn Queen. Hon har coachat över 10000 personer att bygga sitt personliga varumärke och gett hundratals föreläsningar i över 25 år. 

10.15-12.00  Workshop LinkedIn, där du får jobba med ditt företags eller din egen LinkedIn profil för att maximera den.

Samarbetspartners är Företagarna Borlänge

Anmäl dig här till fredag 24 april-framgångsfredag

Sidan senast uppdaterad