"Brinner för mitt jobb.." - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Allt började med prao.

Vi på näringslivskontoret gillar passionerade människor, något vi har många av i och från Borlänge. En av dem är Josefin Gauffin som började sin karriär på Hushagsgymnasiet och som i höst deltar i VM tillsammans med Svenska Kocklandslaget.

Hur började ditt intresse för bakverk?

- Jag har alltid haft intresset för att baka. I högstadiet fick jag tillfälle att vara på ett konditori i Dalarna under en praoperiod. Där kände jag direkt att detta vill jag jobba med i framtiden.

 Hur var det att vara chefskonditor på det kända Tössebageriet i Stockholm?

- Det var utvecklande och gav mig breda kunskaper inom branschen.

 Du var  med och gjorde desserten till prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Hur var det och vad var din roll i det hela?

- Det var superhäftigt! Jag var med i ett team av några utvalda konditorer som tillsammans skapade tårta och dessert. Min roll var att baka olika delar till desserten och även hjälpa till att lägga den på plats.

Just nu är du aktuell som konditor i Svenska kocklandslaget och VM i november. Hur känns det? Hur förbereder du dig?

- Väldigt spännande och utmanande. Jag lägger mycket tid till att träna, pusha mig själv. Detta både på egen hand och tillsammans med laget.

 Vad är det som har gjort att du lyckats så bra enligt dig själv?

- Jag har haft turen att hitta något jag brinner för och har möjligheten att få jobba med det varje dag. Med en vilja att utvecklas och ständigt förbättra mitt arbtessätt ser jag sakta men säkert ett starkt result. Även om det självklart ligger många timmars arbete och träning bakom allt! avslutar Josefin.