Dubbelt upp – ställning i februari - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier

Dubbelt upp – ställning i februari

Dubbelt upp har nu varit igång i ett halvår och totalt har 265 personer fått jobb genom satsningen. Dubbelt upp är inte den enda faktorn, men under tiden för utmaningen har arbetslösheten minskat i Borlänge!

Dubbelt upp i halvtid uppmärksammades i samband med världsdagen för social rättvisa den 20 februari - en dag som bland annat handlar om jämlikhet, rättvisa, rätt till socialskydd och mänskliga rättigheter  till exempel rätten till ett arbete. Arbetet med Dubbelt upp så här långt presenterades för media, som också besökte Elkanalen, ett företag som anställt genom Dubbelt upp.

Idag hade vi besök av SVT, Dalarnas tidningar, SR, Näringslivsenheten, Annonsbladet och Arbetsförmedlingen 👍#sveflex #larsisback #svt #dubbeltupp #flexrör @naringslivskontoretborlange

Ett inlägg delat av Elkanalen.se (@elkanalen)

Speedmeeting – mötesplats för företagare och arbetssökande

Dubbelt upp ordnade även en träff för företag som är i behov av personal och för personer som vill ta steget in på arbetsmarknaden, genom en så kallad "Speedmeeting", för att kunna träffas genom personliga möte under enklare former. Dagen var indelad i två pass med vuxna och ungdomar/unga vuxna (ålder upp till 26 år).

– Det är så roligt att höra att arbetsgivare redan har hittat sina guldkorn bland de sökande under dagen. Jag vill också rikta ett stort tack till arbetsmarknadsenheten som gör ett fantastiskt arbete med Dubbelt upp, säger Angelica Ekholm, näringslivschef efter dagen.

Bildtext: Dubbelt upp i halvtid presenteras på Speedmeeting.

Februari 2018

Dubbelt upp i halvtid: antalet som varit utan arbete i mer än två år i Borlänge minskat med över 10 procent mellan augusti 2017 och januari 2018 efter att Dubbelt upp startades i september 2017. I riket är förändringen endast -0,2 procent.
Ställningen: Borlänge kommun 116 - Näringslivet 149 
Antal personer i arbete i februari: 19
Antal personer i arbete sedan starten 1 september: 265

Utmaningen pågår 1 september 2017 och 31 augusti 2018.