Dubbelt upp v 1 - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier

Dubbelt upp - ställningen i september

Att Dubbelt upp är igång har nog ingen missat. Redan under utmaningens första dag gick näringslivet upp i ledning när IKEA gjorde sin första anställning.

Fler av Borlängeföretagen var inte sena att följa deras exempel. Manpower i Dalarna är till exempel ett av de företag som gjorde första anställningen direkt.

– Vi antog utmaningen direkt och anställde en person redan första dagen. Personen hade bristande erfarenhet, men rätt inställning och vilja. Det har gått jättebra, vår nya kollega gör bra ifrån sig och växer för var dag som går, säger med Maria Fhinn, affärsområdeschef för Manpower i Dalarna.

Och mer ska det bli.

– Dubbelt upp är ett roligt och framför allt viktigt initiativ av Borlänge kommun. Alla vinner, de som står utan jobb får en snabbare väg in, arbetsgivarna hittar medarbetare på nya ställen och samhället i stort mår bättre av att kommuninvånarna kommer i arbete. I dagsläget är arbetslösheten låg och arbetsgivare har svårt att hitta folk. De som trots det står utan jobb är arbetsgivares möjlighet. Vi på ManpowerGroup drivs av att hitta rätt matchning, med inställningen att alla kan och vill utvecklas om de ges chansen, säger med Maria Fhinn.

 

September 2017

Utmaningen pågår 1 september 2017 och 31 augusti 2018.
Ställning:
Borlänge kommun 13–Näringslivet 26
Antal personer i arbete: 39