Hej Viktor Funcke, Romme Alpin! - Borlänge kommun
Näringslivskontoret
0243-74 000
Dela sidan på sociala medier

3 snabba med...

...Viktor Funcke, Romme Alpin!

Ni firar ju 30 år i helgen. Vad har varit det häftigaste under de här åren?
Ja, först och främst att det överhuvudtaget blev en skidanläggning, att Bosse och Åke var djärva nog att besluta sig för att bygga upp en skidbacke som kunde locka skidåkare från Stockholm. Jag kan tänka mig hur de såg ut när de satt med kartorna för att hitta högsta berget på lagom avstånd från Stockholm. 

Vår största förändring på Romme Alpin skedde när vi vågade satsa på idén att bygga Ski Lodgen med ett komplett skidhotell mitt på plattaste Tunaslätten. Att våga ta det beslutet ledde ju till att vi tog steget från daganläggning till en vecko- och weekenddestination. Och så den första 6-stolsliften förstås, det var den första utanför fjällvärdlen och blev banbrytande i skidsverige. 

Du är ju tillsammans med din bror ansvarig för den operativa driften av Romme, där du har hand om marknad och försäljning. Hur tror du att din personal skulle beskriva dig?
Åh… Jag förstod att du skulle komma med en krånglig fråga också … Men jag tror att de skulle kalla mig lösningsfokuserad och positiv. Kan jag få en enklare fråga nu? 

Okej då, sist men inte minst, vilken är din häftigaste skidupplevelse? Du får inte säga Romme Alpin :-)
Okej, då måste det ju vara när jag och några kompisar deltog i KebClassic. Stighudar upp för Kebnekaises sydtopp och sedan skidor över kammen och ner. Det var förstås en upplevelse utöver det vanliga! En annan typ av skidåkning än den vi kan erbjuda på Romme Alpin.