Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Feriejobb för ungdomar

Nu är ansökan för sommarens Feriejobb stängd, är det så att du missat att söka och fortfarande är intresserad av ett spännande sommarjobb, då kan vi tipsa om Rookie Startups.

Starta eget företag i sommar

Är du intresserad av att starta ett eget företag under sommaren?

Rookie Startups är programmet för dig som vill prova på att driva ett eget företag. Under fyra sommarveckor (v. 25–28) kan du få möjligheten att starta ett företag och förverkliga en idé. Kanske vill du öppna en webbshop, sälja egen konst eller skapa en egen YouTube-kanal?

Vem kan söka

Du som är född 2002, 2003 eller 2004 och är folkbokförd i Borlänge kommun har möjlighet att söka. Du behöver inga förkunskaper eller affärsidé för ansökan. Antagning sker löpande. Direktlänk till ansökan:

Ansök om att starta eget företag som sommarjobb

Lön och erfarenheter

Rookie Startups betalar ingen lön, däremot får du 2 000 kronor i startbidrag som du får behålla. Alla pengar du sedan tjänar i ditt RS-företag är dina egna.

Du får:

 • lära dig grunderna i företagande och få hjälp att utveckla en bra affärsidé
 • ett startkapital på 2 000 kr (pengar du får behålla)
 • utveckla ditt ledarskap
 • nätverka med stora företag, startups och entreprenörer som kommer och gästföreläser 
 • förverkliga din egen idé under fyra veckor
 • en personlig coach som hjälper dig dagligen
 • presentera ditt företag för experter
 • tävla om titeln Årets RS-företag
 • en fantastisk merit till din CV
 • möjlighet att driva vidare ditt företag.

Läs mer om Rookie Startups på deras hemsida https://rookiestartups.se/rs-summer-dalarna/ 

Feriejobb för ungdomar

Feriearbete är för dig som är född 2002 -2004 och folkbokförd i Borlänge kommun. Vi erbjuder arbete under veckorna 25-33 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Du arbetar under tre veckor med en sammanlagd arbetstid på max 90 timmar.

Som feriejobbare kan du arbeta med olika uppgifter och sysslor. Du kan antingen få arbeta utomhus med att göra fint i parker och trädgårdar eller arbeta med kommunens djurhållning – eller så kan du som tycker om gamla saker hjälpa till i vår second hand-butik och ta emot varor.

Kanske tycker du om barn och ser dig själv arbeta på en skola i framtiden? Då kan du jobba på någon av våra förskolor, där det finns möjlighet att vara med barn, leka och vara en bra förebild.

Även Borlänges äldre behöver hjälp, och för dig som tycker om att prata och vara med äldre personer är det en fin chans att lära dig yrket inom äldrevård.

För dig som vill vara med och påverka, och lära dig mer om ungas inflytande och delaktighet, finns det chans att arbeta som kommunutvecklare.

Viktiga datum

 • 23 mars är sista ansökningsdag.
 • 1 april – 25 april är det preliminär antagning. De som inte har fått något erbjudande om feriearbete blir automatiskt reserver. Reservantagningen pågår fram till den 31 maj.
 • Under vecka 20-21 är det avtalsskrivning för alla ungdomar som har fått ett erbjudande om feriearbete. Om avtalet inte skrivs under får ungdomen inte arbeta.

Ansökan

Klicka på länken här nedanför för att komma till platsannonsen och för att kunna ansöka om feriejobb. Kom ihåg att skicka in din ansökan senast den 23 mars. 

Platsannons - feriejobb för ungdomar sommaren 2020

Utdrag ur belastningsregistret

Du som får en plats på en av våra förskolor måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret för att vi ska kunna se att du inte är straffad för allvarliga brott.

Skicka ifylld blankett om begäran av utdrag ur belastningsregistret till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten) i god tid. Det tar cirka två veckor innan du får svar.
Lämna svaret till din arbetsgivare första arbetsdagen, annars får du inte börja på din tilldelade arbetsplats.

Blankett för begäran av utdrag ur belastningsregistret

Sidan senast uppdaterad