Lärare grundskola årskurs 4-6 Skräddarbackskolan - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Lärare grundskola årskurs 4-6 Skräddarbackskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Skräddarbacksskolan är en treparallellig F-6 skola, med närhet till skog och mark. Den närliggande skolskogen nyttjas dagligen under skoltid- och fritidstid.

Vi är en partnerskola till lärarutbildningen på högskolan Dalarna och tar därför varje termin emot lärarstudenter, som har sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss.

Vi arbetar med metoden "Att skriva sig till läsning" (ASL-metoden), vid läs och skrivinlärning. Det gör att skolan tidigt anammat digitaliseringen som ett aktivt verktyg i undervisningen. Genom den kommungemensamma satsningen på en till en och i samarbete med Science center, fortsätter vi utveckla metoder och arbetssätt för en ökad digitaliserad undervisning. Det här arbetet leds av våra förstelärare.

Varje vecka erbjuder vi alla elever rastaktiviteter, som leds av fritidspedagoger. Satsningen är ett samarbete mellan skolan och Dalarnas idrottsförbund och syftar till att öka elevernas rörelsekompetens.

På skolan arbetar legitimerade och erfarna lärare i olika åldrar och vi har en stöttande organisation med många professioner.
Här trivs vi tillsammans och här arbetar vi aktivt för att eleverna ska få en trygg, likvärdig och kvalitativ utbildning.

Se vidare beskrivning av skolan på Borlänge kommuns hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

I tjänsten som lärare i åk 4-6 ingår bland annat mentorskap, planering och undervisning, samt dokumentation och uppföljning av elevernas kunskapsutveckling.

I samarbete med dina kollegor och lärare på skolan, verkar du för att hitta framkomliga vägar och fungerande metoder, som leder till elevers ökade måluppfyllelse.

Vi förutsätter att du har god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och vi ser gärna att du har erfarenhet av mentorskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare, det är meriterande om du är legitimerad inom svenska, engelska eller matematik. Även andra ämneskombinationer är av intresse. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av lärarerfarenhet och mentorskap.

Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Du har ett medvetet pedagogiskt förhållningssätt och en god kommunikationsförmåga. Vidare tar du ett stort ansvar för elevernas måluppfyllelse och din egen utveckling. Du är trygg i din yrkesroll och du arbetar aktivt för att skapa goda relationer med eleverna, som ett grund för lärande. Du har ett respektfullt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor och du lägger stor vikt vid en god värdegrund.
För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten tillsättes under förutsättning av erforderliga beslut fattas. Förlängd ansökningstid.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-02-27 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A929299

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Marita Hedlund
Rektor
0243-744 90

Fackliga företrädare

Inga Budmark
Lärarförbundet
0243-666 81

Veronica Vacchi
Lärarförbundet
0243-666 81

Ewa Ivarsson
Lärarnas riksförbund
0243-666 81